Нијемци се припремају и појачавају!

Шалке и Штутгарт довели су нове играче ове зиме. Ускоро наставак Бундеслиге.

Фудбал 10.01.2016 | 14:40
Нијемци се припремају и појачавају!

Док се припремају за наставак Бундеслиге, углавном на егзотичним дестинацијама, немачки клубови се и појачавају.

Последња два трансфера реализовали су Шалке и Штутгарт.

Шалке је довео мароканског репрезентативца Јунеса Белханде из кијевског Динама на позајмицу до краја сезоне. Клуб из Гелзенкирхена саопштио је да је 25-годишњи Белханда прошао лекарске прегледе данас, а да се новим саиграчима у уторак прикључио на припремама на Флориди.

“Јунес може да игра на централном месту у нападу, као и на крилу. Брз је, жив је и има добар голгетерски и асистентски учинак”, рекао је тренер Шалкеа Андре Брајтенрајтер.

Белханда је рођен у Француској, а тамо се и прославио играјући за Монпеље. У том клубу је одиграо 144 утакмице и постигао је 29 голова. У Динамо је прешао 2013. године. За украјински тим је одиграо 72 утакмице и постигао је 11 голова.

За репрезентацију Марока играо је 33 пута и постигао је три гола.

Штутгарт, који ће се на пролеће грчевито борити за опстанак, појачао се досадашњим крилом Галатасараја, Кевином Гроскројцом, који је прошле сезоне играо за Борусју Дортмунд.

"Швабе" су у саопштењу навеле да ће Гроскројц носити дрес са бројем 15. Он може да игра и на позицији бека и крила, на обе стране терена, али примарно на левој страни.

“Одушевљен сам својим новим задатком и тиме што ћу упознати цео тим”, рекао је 27-годишњи Гроскројц за сајт клуба.

Он је прошле сезоне отишао из Дортмунда у Галатасарај, али није успео да се наметне током полусезоне у турској екипи.

За Дортмунд је одиграо 178 утакмица, постигао је 23 гола, а наместио 27. Освојио је две титуле првака Немачке, као и један куп током шест сезона у клубу из свог родног града, али му је нови тренер Томас Тухел пре сезоне рекао да се не уклапа у његове планове.

Био је члан репрезентације Немачке која је 2014. године освојила Светско првенство, али није улазио у игру.

Коментари / 0

Оставите коментар