Nijemci se pripremaju i pojačavaju!

Šalke i Štutgart doveli su nove igrače ove zime. Uskoro nastavak Bundeslige.

Fudbal 10.01.2016 | 14:40
Nijemci se pripremaju i pojačavaju!

Dok se pripremaju za nastavak Bundeslige, uglavnom na egzotičnim destinacijama, nemački klubovi se i pojačavaju.

Poslednja dva transfera realizovali su Šalke i Štutgart.

Šalke je doveo marokanskog reprezentativca Junesa Belhande iz kijevskog Dinama na pozajmicu do kraja sezone. Klub iz Gelzenkirhena saopštio je da je 25-godišnji Belhanda prošao lekarske preglede danas, a da se novim saigračima u utorak priključio na pripremama na Floridi.

“Junes može da igra na centralnom mestu u napadu, kao i na krilu. Brz je, živ je i ima dobar golgeterski i asistentski učinak”, rekao je trener Šalkea Andre Brajtenrajter.

Belhanda je rođen u Francuskoj, a tamo se i proslavio igrajući za Monpelje. U tom klubu je odigrao 144 utakmice i postigao je 29 golova. U Dinamo je prešao 2013. godine. Za ukrajinski tim je odigrao 72 utakmice i postigao je 11 golova.

Za reprezentaciju Maroka igrao je 33 puta i postigao je tri gola.

Štutgart, koji će se na proleće grčevito boriti za opstanak, pojačao se dosadašnjim krilom Galatasaraja, Kevinom Groskrojcom, koji je prošle sezone igrao za Borusju Dortmund.

"Švabe" su u saopštenju navele da će Groskrojc nositi dres sa brojem 15. On može da igra i na poziciji beka i krila, na obe strane terena, ali primarno na levoj strani.

“Oduševljen sam svojim novim zadatkom i time što ću upoznati ceo tim”, rekao je 27-godišnji Groskrojc za sajt kluba.

On je prošle sezone otišao iz Dortmunda u Galatasaraj, ali nije uspeo da se nametne tokom polusezone u turskoj ekipi.

Za Dortmund je odigrao 178 utakmica, postigao je 23 gola, a namestio 27. Osvojio je dve titule prvaka Nemačke, kao i jedan kup tokom šest sezona u klubu iz svog rodnog grada, ali mu je novi trener Tomas Tuhel pre sezone rekao da se ne uklapa u njegove planove.

Bio je član reprezentacije Nemačke koja je 2014. godine osvojila Svetsko prvenstvo, ali nije ulazio u igru.

Komentari / 0

Ostavite komentar