Штимац писао навијачима о сину и "Храму кошарке"...

Срчани центар Црвене звезде "отворио се" у недељи најлепших празника у Србији и са фановима поделио импресије о многим темама.

Кошарка 08.01.2016 | 15:00
Штимац писао навијачима о сину и "Храму кошарке"...

Кад му то паклен ритам утакмица у АБА и Евролиги дозволи, нови-стари центар Црвене звезде Владимир Штимац седне, сабере мисли и емоције, и напише нешто за свој блог на порталу Евролиге.

Тако је било и ове среде, 6. јануара, на Бадњи дан.

Штимац (28) је са фановима Црвене звезде, али и љубитељима кошарке широм континента, поделио своје импресије након бурног пласмана у Топ 16 фазу, у оквиру које ће – већ у петак увече – црвено-бели дочекати Фенербахче у паклу "Пионира".

"Пре свега, срећна Нова година свим фановима Евролиге!", почео је Београђанин.

"Као што видите, у Топ 16 фази смо. Победили смо Бајерн Минхен и стигли до овде. То је била добра, али веома тешка утакмица. Само је победник могао даље у наредну рунду и, добро је, победили смо тако да су сви поносни. Сада је време да се фокусирамо на Топ 16 и видимо шта можемо да извучемо из свега. Имамо тешку групу, али морамо да дамо све најбоље што имамо и да одиграмо сваку утакмицу на најбољи могући начин. Тако је било и када је Бајерн преузео вођство, заиграли смо добро, веровали и на крају победили. Било је заиста невероватно", написао је Штимац.

"Имамо двојицу нових играча, Василија Мицића и Таренса Кинзија. Играо сам са Васом и знам шта је способан да уради. Веома сам срећан што смо га довели. Мицић је јак, моћан, талентован плејмејкер, а Кинзи дефинитивно веома искусан играч, након што је играо у неким од најјачих националних лига у Европи. Заиста мислим да могу да нас учине бољом екипом и да нам помогну да забележимо више победа".

"Изгубили смо од Ефеса прошле недеље, тако да намеравамо да одговоримо позитивно у дебију у Топ 16 фази код куће, против Фенербахчеа. Заиста се радујемо тој утакмици и сигурно ћемо дати све од себе, верујте. Сигуран сам и да ће бити сјајна атмосфера у Пиониру. У Србији су празници и надам се да ће сви доћи да гледају меч уживо. Комбанк арена спрема се за Европско првенство у ватерполу, тако да играмо у Пиониру. Ту халу зову 'Храм кошарке', 'Светом земљом'! Много великих утакмица одиграно је у Пиониру и то је заиста кошаркашко светилиште. Гласније је него било где и сви су много ближе терену и акцији, одмах изнад наших глава. Заиста је сјајно".

"Већ смо играли два пута са Фенербахчеом ове сезоне и оба пута су нас победили. Кључно је да се одигра савршен меч, јер они имају много сјајних играча на свим позицијама. Имају кошаркаше као што је Перо Антић, Јан Весели, Екпе Удох, који су играли НБА. Имају сјајне шутере као што су Богдан Богдановић и Костас Слукас, фантастичног плејмејкера, искусне појединце... Као што сам рекао, имају помало од свега. Наравно, најбоља ствар везана за Фенербахче је њихов тренер, Жељко Обрадовић. Он је вероватно најбољи тренер у Европи и сви знају ко је и шта је урадио до сада за европску кошарку. Жељко не заслужује ништа друго осим највећег поштовања".

"С друге стране, били смо заиста добри за сада и мислим да можемо против свих. Најважнија стгвар је добра припрема утакмице са нашим тренером, али и да потом останемо фокусирани на то до краја сусрета. Морамо да схватимо шта је неопходно урадити у том мечу и да применимо то на тренинзима. Сигуран сам да ћемо пружити најбоље што имамо, јер нам наши навијачи увек дају додатну енергију која је неопходна. Око тога нема дилеме".

"Православни Божић је 7. јануара, а утакмица ће бити одиграна 8, тако да се надамо правом кошаркашком празнику. Божић прослављамо као и сви други, наравно, и биће заиста лепо – много чланова породице на истом месту, а то је нама Србима веома важно. Сви се окупљамо на заједничкој вечери и сваки пут буде заиста дивна атмосфера. Мени ће ово бити први Божић у Београду после дуго времена, у међувремену сам постао и тата, тако да ће код Штимчевих бити пуна кућа. Сигуран сам да ће бити јединствено вече и празник који ћу дуго, дуго памтити".

"Мој малиша расте брзо и здрав је, такође. Веома је паметан! Сви то кажу. Сигуран сам да ће бити бољи од мене у свему. Брзо расте и надам се да има све што га чини срећним. Нико га неће гурати да игра кошарку, желимо да једног дана сам одлучи чиме жели да се бави. Моја сурпуга и смо одлучили да ће он сам донети одлуку око тога којим спортом ће се бавити. Има годину дана и посматрати га како расте је нешто најдивније што нам се догодило у животу".

"На терену, могу да кажем да уживам у улози коју имам у Звезди и да је поштујем. Трудим се да помогнем млађим момцима и, што је најважније, да урадим све што могу да тим победи. Трудим се да будем позитиван и обавим све оно што тренер тражи од мене. Он је заиста добра особа и разуме нас у потпуности, нас играче. Сви су срећни унутар тима, а ја сам срећан што сам ту! То је клуб који волим свим срцем и после толико година, живим уграду у којем сам рођен и у којем сам одрастао. Моја породица је овде, а и син има шансу да расте у свом родном граду, такође".

"Што се саме утакмице тиче, надам се да ћете сви гледати. Неки од најбољих играча који су стасали у Србији у последњих неколико година ће бити на паркету, а два сјајна тренера крај терена. Ако мене питете, биће то права кошаркашка прослава у време најлепших разника код нас у Србији. Надам се да ћете гледати добру утакмицу и да ће бољи тим победити. Наши навијачи ће бити уз нас и давати нам снагу, тако да ће то бити прави 'схоw'. Надам се да ћемо бити довољно добри да будемо у ситуацији да добијемо меч, а онда ће ова празнична недеља бити само још лепша за све навијаче Звезде! Видимо се у Пиониру!"

Владимир Штимац.

Коментари / 0

Оставите коментар