Štimac pisao navijačima o sinu i "Hramu košarke"...

Srčani centar Crvene zvezde "otvorio se" u nedelji najlepših praznika u Srbiji i sa fanovima podelio impresije o mnogim temama.

Košarka 08.01.2016 | 15:00
Štimac pisao navijačima o sinu i "Hramu košarke"...

Kad mu to paklen ritam utakmica u ABA i Evroligi dozvoli, novi-stari centar Crvene zvezde Vladimir Štimac sedne, sabere misli i emocije, i napiše nešto za svoj blog na portalu Evrolige.

Tako je bilo i ove srede, 6. januara, na Badnji dan.

Štimac (28) je sa fanovima Crvene zvezde, ali i ljubiteljima košarke širom kontinenta, podelio svoje impresije nakon burnog plasmana u Top 16 fazu, u okviru koje će – već u petak uveče – crveno-beli dočekati Fenerbahče u paklu "Pionira".

"Pre svega, srećna Nova godina svim fanovima Evrolige!", počeo je Beograđanin.

"Kao što vidite, u Top 16 fazi smo. Pobedili smo Bajern Minhen i stigli do ovde. To je bila dobra, ali veoma teška utakmica. Samo je pobednik mogao dalje u narednu rundu i, dobro je, pobedili smo tako da su svi ponosni. Sada je vreme da se fokusiramo na Top 16 i vidimo šta možemo da izvučemo iz svega. Imamo tešku grupu, ali moramo da damo sve najbolje što imamo i da odigramo svaku utakmicu na najbolji mogući način. Tako je bilo i kada je Bajern preuzeo vođstvo, zaigrali smo dobro, verovali i na kraju pobedili. Bilo je zaista neverovatno", napisao je Štimac.

"Imamo dvojicu novih igrača, Vasilija Micića i Tarensa Kinzija. Igrao sam sa Vasom i znam šta je sposoban da uradi. Veoma sam srećan što smo ga doveli. Micić je jak, moćan, talentovan plejmejker, a Kinzi definitivno veoma iskusan igrač, nakon što je igrao u nekim od najjačih nacionalnih liga u Evropi. Zaista mislim da mogu da nas učine boljom ekipom i da nam pomognu da zabeležimo više pobeda".

"Izgubili smo od Efesa prošle nedelje, tako da nameravamo da odgovorimo pozitivno u debiju u Top 16 fazi kod kuće, protiv Fenerbahčea. Zaista se radujemo toj utakmici i sigurno ćemo dati sve od sebe, verujte. Siguran sam i da će biti sjajna atmosfera u Pioniru. U Srbiji su praznici i nadam se da će svi doći da gledaju meč uživo. Kombank arena sprema se za Evropsko prvenstvo u vaterpolu, tako da igramo u Pioniru. Tu halu zovu 'Hram košarke', 'Svetom zemljom'! Mnogo velikih utakmica odigrano je u Pioniru i to je zaista košarkaško svetilište. Glasnije je nego bilo gde i svi su mnogo bliže terenu i akciji, odmah iznad naših glava. Zaista je sjajno".

"Već smo igrali dva puta sa Fenerbahčeom ove sezone i oba puta su nas pobedili. Ključno je da se odigra savršen meč, jer oni imaju mnogo sjajnih igrača na svim pozicijama. Imaju košarkaše kao što je Pero Antić, Jan Veseli, Ekpe Udoh, koji su igrali NBA. Imaju sjajne šutere kao što su Bogdan Bogdanović i Kostas Slukas, fantastičnog plejmejkera, iskusne pojedince... Kao što sam rekao, imaju pomalo od svega. Naravno, najbolja stvar vezana za Fenerbahče je njihov trener, Željko Obradović. On je verovatno najbolji trener u Evropi i svi znaju ko je i šta je uradio do sada za evropsku košarku. Željko ne zaslužuje ništa drugo osim najvećeg poštovanja".

"S druge strane, bili smo zaista dobri za sada i mislim da možemo protiv svih. Najvažnija stgvar je dobra priprema utakmice sa našim trenerom, ali i da potom ostanemo fokusirani na to do kraja susreta. Moramo da shvatimo šta je neophodno uraditi u tom meču i da primenimo to na treninzima. Siguran sam da ćemo pružiti najbolje što imamo, jer nam naši navijači uvek daju dodatnu energiju koja je neophodna. Oko toga nema dileme".

"Pravoslavni Božić je 7. januara, a utakmica će biti odigrana 8, tako da se nadamo pravom košarkaškom prazniku. Božić proslavljamo kao i svi drugi, naravno, i biće zaista lepo – mnogo članova porodice na istom mestu, a to je nama Srbima veoma važno. Svi se okupljamo na zajedničkoj večeri i svaki put bude zaista divna atmosfera. Meni će ovo biti prvi Božić u Beogradu posle dugo vremena, u međuvremenu sam postao i tata, tako da će kod Štimčevih biti puna kuća. Siguran sam da će biti jedinstveno veče i praznik koji ću dugo, dugo pamtiti".

"Moj mališa raste brzo i zdrav je, takođe. Veoma je pametan! Svi to kažu. Siguran sam da će biti bolji od mene u svemu. Brzo raste i nadam se da ima sve što ga čini srećnim. Niko ga neće gurati da igra košarku, želimo da jednog dana sam odluči čime želi da se bavi. Moja surpuga i smo odlučili da će on sam doneti odluku oko toga kojim sportom će se baviti. Ima godinu dana i posmatrati ga kako raste je nešto najdivnije što nam se dogodilo u životu".

"Na terenu, mogu da kažem da uživam u ulozi koju imam u Zvezdi i da je poštujem. Trudim se da pomognem mlađim momcima i, što je najvažnije, da uradim sve što mogu da tim pobedi. Trudim se da budem pozitivan i obavim sve ono što trener traži od mene. On je zaista dobra osoba i razume nas u potpunosti, nas igrače. Svi su srećni unutar tima, a ja sam srećan što sam tu! To je klub koji volim svim srcem i posle toliko godina, živim ugradu u kojem sam rođen i u kojem sam odrastao. Moja porodica je ovde, a i sin ima šansu da raste u svom rodnom gradu, takođe".

"Što se same utakmice tiče, nadam se da ćete svi gledati. Neki od najboljih igrača koji su stasali u Srbiji u poslednjih nekoliko godina će biti na parketu, a dva sjajna trenera kraj terena. Ako mene pitete, biće to prava košarkaška proslava u vreme najlepših raznika kod nas u Srbiji. Nadam se da ćete gledati dobru utakmicu i da će bolji tim pobediti. Naši navijači će biti uz nas i davati nam snagu, tako da će to biti pravi 'show'. Nadam se da ćemo biti dovoljno dobri da budemo u situaciji da dobijemo meč, a onda će ova praznična nedelja biti samo još lepša za sve navijače Zvezde! Vidimo se u Pioniru!"

Vladimir Štimac.

Komentari / 0

Ostavite komentar