Видео - Диоп: Да смо хтјели, износили би Барсине играче на носилима!

Каталонски дерби између Барселоне и Еспањола одигран у уторак био је један од најружнијих у скоријој историји шпанског фудбала.

Фудбал 07.01.2016 | 18:00
Видео - Диоп: Да смо хтјели, износили би Барсине играче на носилима!

Барселона је у првом мечу осмине финала савладала Еспањол резултатом 4:1 и вероватно већ обезбедила пласман у следећу рунду.

Иако је на стадиону ’Камп Ноу’ постигнуто пет голова, публика је сведочила изузетно грубој игри гостију која је проузроковала велику нервозу и код домаћих играча.

Судија Хуан Мартинес показао је чак 12 жутих картона, искључио Ернана Переса и Папе Диопа, а црвених картона могло је да буде и више да је видео простачки старт голмана Пау Лопеса над Лионелом Месијем.

Управо је Сенегалац после бурног сусрета дао изјаву која осликава начин на који је његова екипа играла.

"Не може се рећи да смо грубијани. Нисам видео крв. Да смо желели, играчи Барселоне би терен напуштали на носилима", рекао је Диоп.

Он је направио осам прекршаја на утакмици, четири мање од читавог тима ’Блаугране’, а на крају је црвени картон добио због вређања Луиса Суареса који је био видно нервозан током читавог меча.

"Суарес и ја смо вређали један другог. Он је рекао неке ружне ствари, и ја сам псовао, али је судија чуо само мене. Рекао ми је да њега није чуо".

Актуелни шампион Европе и Шпаније практично је већ обезбедио играње у четвртфиналу, а Диоп тврди да играчима које Барселона има у својим редовима не можете ништа ако их не фаулирате.

"Већ данима се говори да смо насилни и зато се ово десило. Играчи Барцелоне су веома добри, а ако их не можемо дотаћи, они ће радити све што пожеле", закључио је Диоп.

Иначе, шпанска новинарка Марка Карерас која је присуствовала утакмици навела је да је један противнички играч Суаресу рекао "Сломићу те!", на шта је он одговорио: "Чекам те. Дођи. Ти си обично смеће". Још увек није познато о ком фубалеру Еспањола је реч.

Коментари / 0

Оставите коментар