Video - Diop: Da smo htjeli, iznosili bi Barsine igrače na nosilima!

Katalonski derbi između Barselone i Espanjola odigran u utorak bio je jedan od najružnijih u skorijoj istoriji španskog fudbala.

Fudbal 07.01.2016 | 18:00
Video - Diop: Da smo htjeli, iznosili bi Barsine igrače na nosilima!

Barselona je u prvom meču osmine finala savladala Espanjol rezultatom 4:1 i verovatno već obezbedila plasman u sledeću rundu.

Iako je na stadionu ’Kamp Nou’ postignuto pet golova, publika je svedočila izuzetno gruboj igri gostiju koja je prouzrokovala veliku nervozu i kod domaćih igrača.

Sudija Huan Martines pokazao je čak 12 žutih kartona, isključio Ernana Peresa i Pape Diopa, a crvenih kartona moglo je da bude i više da je video prostački start golmana Pau Lopesa nad Lionelom Mesijem.

Upravo je Senegalac posle burnog susreta dao izjavu koja oslikava način na koji je njegova ekipa igrala.

"Ne može se reći da smo grubijani. Nisam video krv. Da smo želeli, igrači Barselone bi teren napuštali na nosilima", rekao je Diop.

On je napravio osam prekršaja na utakmici, četiri manje od čitavog tima ’Blaugrane’, a na kraju je crveni karton dobio zbog vređanja Luisa Suaresa koji je bio vidno nervozan tokom čitavog meča.

"Suares i ja smo vređali jedan drugog. On je rekao neke ružne stvari, i ja sam psovao, ali je sudija čuo samo mene. Rekao mi je da njega nije čuo".

Aktuelni šampion Evrope i Španije praktično je već obezbedio igranje u četvrtfinalu, a Diop tvrdi da igračima koje Barselona ima u svojim redovima ne možete ništa ako ih ne faulirate.

"Već danima se govori da smo nasilni i zato se ovo desilo. Igrači Barcelone su veoma dobri, a ako ih ne možemo dotaći, oni će raditi sve što požele", zaključio je Diop.

Inače, španska novinarka Marka Kareras koja je prisustvovala utakmici navela je da je jedan protivnički igrač Suaresu rekao "Slomiću te!", na šta je on odgovorio: "Čekam te. Dođi. Ti si obično smeće". Još uvek nije poznato o kom fubaleru Espanjola je reč.

Komentari / 0

Ostavite komentar