Лејкерси свјесно жртвују клинце због Брајанта!

Генерални менаџер Лос Анђелес Лејкерса Мич Капчак истакао је да ће ова сезона бити посвећена искључиво опроштају Кобија Брајанта.

Кошарка 08.01.2016 | 13:00
Лејкерси свјесно жртвују клинце због Брајанта!

НБА ветеран игра последњу сезону у каријери, а Лејкерси ће се у потпуности посветити томе.

"Сви би очекивали да се концентришемо на развој наших младих играча, али не можемо то сада да радимо. Ова сезона представља опроштај можда и најбољег играча у историји наше франшизе. Хвала Богу, Коби жели да игра сваку утакмицу и што више минута, јер је он такав", рекао је Капчак.

"Језераши" су већ годинама далеко од НБА врха, а тренутно су најгори тим Запада и други најгори тим лиге са скором 8-28.

"Док год то траје не можемо давати 30-35 минута младим играчима. Како можеш осећати да твој тим напредује ако следеће године неће бити ту најбољег играча? Биће тешко кренути напред без њега. То није ни лоша ствар, али размишљам често о томе", додао је ГМ Лејксерса.

Ипак, концентрисање на Брајанта може бити и од помоћи младим играчима Лејкерса.

"Они могу правити грешке које ће проћи неопажено јер Коби привлачи сву пажњу. Свака утакмица је у вези са Кобијем. Чак и када не игра, све је у вези са Кобијем. Тако да је добра ствар што наши младићи могу да се развијају без притиска јавности, могу да направе неколико грешака, а да то не изазове много буке", закључио је Капчак.

Претпрошле године Лејкерси су као седмог пика изабрали крилног центра Џулијуса Рендла, а прошле су са друге позиције "покупили" плејмејкера Деанђела Расела.

Уз Џордана Кларксона који је био у руки тиму сезоне прошле године, те одличног овосезонског рукија Лерија Ненса Џуниора, Лејкерси имају обећавајуће талентовану поставу.

Ипак, ту је присутно много осцилација које утичу на њихове перформансе, па су Расел и Рендл били стартери у првих 20 мечева, а сада су резерве.

Ненс је добио предност испред Рендла, а највећу улогу од поменутих младића има Кларксон са просеком од око 15 поена по мечу.

"Надао сам се да ће нам наши млади играчи, у комбинацији са ветеранима и потпуно здравим Брајантом донети бољи скор. Нисам очекивао 45-50 победа, али бар 40. То је и даље могуће", рекао је Капчак.

Следећи посао за Капчака је да на лето доведе неку суперзвезду од слободних агената, а приоритет ће свакако бити Кевин Дурент. Прошлог лета нису успели да приволе Ламаркуса Олдриџа који је изабрао Сан Антонио Спарсе.

Коментари / 0

Оставите коментар