Lejkersi svjesno žrtvuju klince zbog Brajanta!

Generalni menadžer Los Anđeles Lejkersa Mič Kapčak istakao je da će ova sezona biti posvećena isključivo oproštaju Kobija Brajanta.

Košarka 08.01.2016 | 13:00
Lejkersi svjesno žrtvuju klince zbog Brajanta!

NBA veteran igra poslednju sezonu u karijeri, a Lejkersi će se u potpunosti posvetiti tome.

"Svi bi očekivali da se koncentrišemo na razvoj naših mladih igrača, ali ne možemo to sada da radimo. Ova sezona predstavlja oproštaj možda i najboljeg igrača u istoriji naše franšize. Hvala Bogu, Kobi želi da igra svaku utakmicu i što više minuta, jer je on takav", rekao je Kapčak.

"Jezeraši" su već godinama daleko od NBA vrha, a trenutno su najgori tim Zapada i drugi najgori tim lige sa skorom 8-28.

"Dok god to traje ne možemo davati 30-35 minuta mladim igračima. Kako možeš osećati da tvoj tim napreduje ako sledeće godine neće biti tu najboljeg igrača? Biće teško krenuti napred bez njega. To nije ni loša stvar, ali razmišljam često o tome", dodao je GM Lejksersa.

Ipak, koncentrisanje na Brajanta može biti i od pomoći mladim igračima Lejkersa.

"Oni mogu praviti greške koje će proći neopaženo jer Kobi privlači svu pažnju. Svaka utakmica je u vezi sa Kobijem. Čak i kada ne igra, sve je u vezi sa Kobijem. Tako da je dobra stvar što naši mladići mogu da se razvijaju bez pritiska javnosti, mogu da naprave nekoliko grešaka, a da to ne izazove mnogo buke", zaključio je Kapčak.

Pretprošle godine Lejkersi su kao sedmog pika izabrali krilnog centra Džulijusa Rendla, a prošle su sa druge pozicije "pokupili" plejmejkera Deanđela Rasela.

Uz Džordana Klarksona koji je bio u ruki timu sezone prošle godine, te odličnog ovosezonskog rukija Lerija Nensa Džuniora, Lejkersi imaju obećavajuće talentovanu postavu.

Ipak, tu je prisutno mnogo oscilacija koje utiču na njihove performanse, pa su Rasel i Rendl bili starteri u prvih 20 mečeva, a sada su rezerve.

Nens je dobio prednost ispred Rendla, a najveću ulogu od pomenutih mladića ima Klarkson sa prosekom od oko 15 poena po meču.

"Nadao sam se da će nam naši mladi igrači, u kombinaciji sa veteranima i potpuno zdravim Brajantom doneti bolji skor. Nisam očekivao 45-50 pobeda, ali bar 40. To je i dalje moguće", rekao je Kapčak.

Sledeći posao za Kapčaka je da na leto dovede neku superzvezdu od slobodnih agenata, a prioritet će svakako biti Kevin Durent. Prošlog leta nisu uspeli da privole Lamarkusa Oldridža koji je izabrao San Antonio Sparse.

Komentari / 0

Ostavite komentar