Куп Краља: 2 гола и 2 асистенције Месија - 2 црвена за госте!

Фанови Еспањола пре четири дана тражили су да Меси плати порез. Одговорио им је - нестварним голом!

Фудбал 07.01.2016 | 13:20
Куп Краља: 2 гола и 2 асистенције Месија - 2 црвена за госте!

Два гола Леа Месија, две асистенције Леа Месија, два црвена картона фудбалера Еспањола и рани гол плаво-белих који је "разљутио" моћнијег градског ривала.

Али, ако се сетимо шта је било за викенд, можемо да кажемо да навијачи Еспањола није требало да провоцирају Месија.

Они су у првенственом каталонском дербију на њиховом стадиону пре четири дана, "прозивали" су Аргентинца песмицом којом су тражили да плати порез (алудирајући на његов судски процес због наводне утаје пореза) и "извукли" бод на том мечу - 0:0.

Освета је, међутим, сервирана брзо.

Барса - Еспањол 4:1 (2:1) уз четири "поена" за озбиљног кандидата за ПЕТУ титулу најбољег фудбалера света.

У првом мечу осмине финала Купа краља, Меси је постигао гол у 13. минуту на асистенцију Андреса Инијесте за брзих 1:1, након кикса Данија Алвеша и раног вођства плаво-белих, а онда је у 44. минуту извео мало ремек дело.

Аргентинац је до 241. гола на 241. утакмици на "Камп Ноу" стадиону стигао у стилу најбољег фудбалера света - слободњак са позиције за левоногог играча са преко 22-23 метра - од пречку, у мрежу!

Мајсторија.

Био је то четврти гол "десетке" Барсе из слободних удараца ове сезоне, а 19. у каријери, чиме се Меси изједначио са својим идолом и ментором с почетка каријере, Роналдињом.

Већ почетком другог дела игре Меси је асистирао Ђерару Пикеу у 49. минуту за 3:1, а након што је Ернан Перез у 72. добио други жути а Папе Диоп у 77. директан црвени картон, Меси је стигао до нове асистенције и овог пута повезао са голом Немјара, за 4:1 у 88. минуту.

Треба рећи да је Меси поготком у Купу краља успео да се упише у стрелце и у шестом различитом такмичењу ове сезоне: Квалификације за Светско првенство у фудбалу, Лига шампиона, Суперкуп Шпаније, Примера, ФИФА светско првенство клубова и сада Цопа дел Реy.

Нема дилеме, реванш 13. јануара биће формалност за Каталонце.

Туран и Видал коначно...
Шест месеци након што су потписали за Барселону, један дошавши из Атлетико Мадрида, други из Севиље, Арда Туран и Алеш Видал дебитовали су у плаво-црвеном дресу. Због ФИФА суспензије трансфера, Турчин и Шпанац нису имали право наступа до 2016. године, а тренер Луис Енрике дао им је шансу вечерас - Турану од старта, Видалу у наставку меча.

За разлику од Примере, где су у последњих 15 година, тачније од тријумфа Депортива 2000, титулу освајала само четири клуба: Барселона (7), Реал Мадрид (5), Валенсија (2) и Атлетико Мадрид (1), у Купу краља у истом периоду било је чак ДЕСЕТ различитих победника: Еспањол, Сарагоса, Депортиво, Мајорка, Бетис, Севиља, Валенсија, Барселона, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид.

Брука Реала
Сезону је, свакако, обележило и избацивање Реала из такмичења, након што је у међувремену смењени тренер Рафаел Бенитез у првом мечу шеснаестине финала, са Кадизом, употребио суспендованог Руса Дениса Чернишева. Домаћини су то приметили, пријавили "краљевиче" Фудбалској федерацији Шпаније и уследило је административно избацивање.

НАЈВИШЕ ТРИЈУМФА:

Барселона 27
Атлетик Билбао 23
Реал Мадрид 19
Атлетико Мадрид 10
Валенсија 7
Сарагоса 6
Севиља 5
Еспањол 4
Унион Реал 4
Реал Сосиједад 2
Бетис 2
Депортиво 2
Аренас 1
Мајорка 1

ОСМИНА ФИНАЛА:

Атлетик Билбао – Виљареал 3:2 (0:2)
/Вилијамс 54, Адуриц 68, Лапорте 81 – Баптистао 16, Самуел 38/

Мирандес – Депортиво Ла Коруња 1:1 (1:0)
/Ортиз 25 – Лопо 75/

Валенсија – Гранада 4:0 (2:0)
/Негредо 8, пен 63, пен 83, Родриго 35/

Бетис – Севиља 0:2 (0:1)
/Крон-Дели 13, Криковјак 49/

Барселона – Еспањол 4:1 (2:1)
/Меси 13, 44, Пике 49, Нејмар 88 - Каиседо 9/

Рајо Ваљекано - Алтетико Мадрид 1:1 (1:0)
/Мартинез 35 - Саул 67/

У четвртак:

Еибар – Лас Палмас
Кадиз – Селта Виго

Реванши су 13. јануара.

Коментари / 0

Оставите коментар