Kup Kralja: 2 gola i 2 asistencije Mesija - 2 crvena za goste!

Fanovi Espanjola pre četiri dana tražili su da Mesi plati porez. Odgovorio im je - nestvarnim golom!

Fudbal 07.01.2016 | 13:20
Kup Kralja: 2 gola i 2 asistencije Mesija - 2 crvena za goste!

Dva gola Lea Mesija, dve asistencije Lea Mesija, dva crvena kartona fudbalera Espanjola i rani gol plavo-belih koji je "razljutio" moćnijeg gradskog rivala.

Ali, ako se setimo šta je bilo za vikend, možemo da kažemo da navijači Espanjola nije trebalo da provociraju Mesija.

Oni su u prvenstvenom katalonskom derbiju na njihovom stadionu pre četiri dana, "prozivali" su Argentinca pesmicom kojom su tražili da plati porez (aludirajući na njegov sudski proces zbog navodne utaje poreza) i "izvukli" bod na tom meču - 0:0.

Osveta je, međutim, servirana brzo.

Barsa - Espanjol 4:1 (2:1) uz četiri "poena" za ozbiljnog kandidata za PETU titulu najboljeg fudbalera sveta.

U prvom meču osmine finala Kupa kralja, Mesi je postigao gol u 13. minutu na asistenciju Andresa Inijeste za brzih 1:1, nakon kiksa Danija Alveša i ranog vođstva plavo-belih, a onda je u 44. minutu izveo malo remek delo.

Argentinac je do 241. gola na 241. utakmici na "Kamp Nou" stadionu stigao u stilu najboljeg fudbalera sveta - slobodnjak sa pozicije za levonogog igrača sa preko 22-23 metra - od prečku, u mrežu!

Majstorija.

Bio je to četvrti gol "desetke" Barse iz slobodnih udaraca ove sezone, a 19. u karijeri, čime se Mesi izjednačio sa svojim idolom i mentorom s početka karijere, Ronaldinjom.

Već početkom drugog dela igre Mesi je asistirao Đeraru Pikeu u 49. minutu za 3:1, a nakon što je Ernan Perez u 72. dobio drugi žuti a Pape Diop u 77. direktan crveni karton, Mesi je stigao do nove asistencije i ovog puta povezao sa golom Nemjara, za 4:1 u 88. minutu.

Treba reći da je Mesi pogotkom u Kupu kralja uspeo da se upiše u strelce i u šestom različitom takmičenju ove sezone: Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u fudbalu, Liga šampiona, Superkup Španije, Primera, FIFA svetsko prvenstvo klubova i sada Copa del Rey.

Nema dileme, revanš 13. januara biće formalnost za Katalonce.

Turan i Vidal konačno...
Šest meseci nakon što su potpisali za Barselonu, jedan došavši iz Atletiko Madrida, drugi iz Sevilje, Arda Turan i Aleš Vidal debitovali su u plavo-crvenom dresu. Zbog FIFA suspenzije transfera, Turčin i Španac nisu imali pravo nastupa do 2016. godine, a trener Luis Enrike dao im je šansu večeras - Turanu od starta, Vidalu u nastavku meča.

Za razliku od Primere, gde su u poslednjih 15 godina, tačnije od trijumfa Deportiva 2000, titulu osvajala samo četiri kluba: Barselona (7), Real Madrid (5), Valensija (2) i Atletiko Madrid (1), u Kupu kralja u istom periodu bilo je čak DESET različitih pobednika: Espanjol, Saragosa, Deportivo, Majorka, Betis, Sevilja, Valensija, Barselona, Real Madrid i Atletiko Madrid.

Bruka Reala
Sezonu je, svakako, obeležilo i izbacivanje Reala iz takmičenja, nakon što je u međuvremenu smenjeni trener Rafael Benitez u prvom meču šesnaestine finala, sa Kadizom, upotrebio suspendovanog Rusa Denisa Černiševa. Domaćini su to primetili, prijavili "kraljeviče" Fudbalskoj federaciji Španije i usledilo je administrativno izbacivanje.

NAJVIŠE TRIJUMFA:

Barselona 27
Atletik Bilbao 23
Real Madrid 19
Atletiko Madrid 10
Valensija 7
Saragosa 6
Sevilja 5
Espanjol 4
Union Real 4
Real Sosijedad 2
Betis 2
Deportivo 2
Arenas 1
Majorka 1

OSMINA FINALA:

Atletik Bilbao – Viljareal 3:2 (0:2)
/Vilijams 54, Aduric 68, Laporte 81 – Baptistao 16, Samuel 38/

Mirandes – Deportivo La Korunja 1:1 (1:0)
/Ortiz 25 – Lopo 75/

Valensija – Granada 4:0 (2:0)
/Negredo 8, pen 63, pen 83, Rodrigo 35/

Betis – Sevilja 0:2 (0:1)
/Kron-Deli 13, Krikovjak 49/

Barselona – Espanjol 4:1 (2:1)
/Mesi 13, 44, Pike 49, Nejmar 88 - Kaisedo 9/

Rajo Valjekano - Altetiko Madrid 1:1 (1:0)
/Martinez 35 - Saul 67/

U četvrtak:

Eibar – Las Palmas
Kadiz – Selta Vigo

Revanši su 13. januara.

Komentari / 0

Ostavite komentar