СП: "Змајеви" рутински савладали Косово!

Рукометна репрезентација БиХ савладала Косово 33:29 у трећем колу Групе 1 квалификација за СП.

Остали спортови 07.01.2016 | 12:40
СП: "Змајеви" рутински савладали Косово!

Рукометни "змајеви" побједом над Косовом наставили су квалификације за СП.

У мечу трећег кола Групе 1 у Ђаковици: Косово - БиХ 29:33 (13:17)

Меч са Косовом био је лак задатак за селекцију БиХ, али истовремено и потенцијална опасност јер репрезентација која по први пут учествује на неком такмичењу била је права непознаница.

Ипак, изабраници Драгана Марковића пред полупразном двораном у Ђаковици одрадили су рутински овај посао и освојили унапријед уписане бодове којим су сада избили на чело Групе 1.

Репрезентација БиХ играла је колико је требало, што је, истини за вољу, у појединим тренуцима код неких играча било сасвим очигледно, али није дозволили никакво изненађење.

Послије почетног испитивања снага селекција БиХ се одлијепила прво на 10:4, потом и на 15:7, али су домаћи рукометаши успјели да до истека 30 минута игре смање на прихватљивих четири гола разлике - 17:13.

Очекивало се да "змајеви" у наставку преломе утакмицу и ријеше све дилеме, али су упорни играчи Косова успјевали да се одрже колико-толико у игри, па је разлика варирала од три до седам погодака (27:20).

Као и у неким утакмицама раније поново је БиХ имала "рупе" у игри, што је Косово искористило да у посљедњим минутама смањи на три разлике, али је Савић поготком за 32:28 двијеминуте прије краја отклонио било какву неизвјесност.

Репрезентација БиХ је славила 33:29 и овом побједом заузела прво мјесто на табели, а побједу у Ђаковицу мораће да "овјери" за три дана, када у Тузли игра против истог противника од 20.15 часова.

Послије тог дуела 13. јануара слиједи дуел у Словачкој који ће бити одлучујући за прво мјесто, а 17. јануара "змајеви" ће у Тузли дочекати Литванију.

Табела Групе 1: БиХ 5, Литванија (-1) 2, Словачка (-1) 2, Косово 0

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Закон

07.01.2016 13:18

Напријед Змајеви

ОДГОВОРИТЕ