SP: "Zmajevi" rutinski savladali Kosovo!

Rukometna reprezentacija BiH savladala Kosovo 33:29 u trećem kolu Grupe 1 kvalifikacija za SP.

Ostali sportovi 07.01.2016 | 12:40
SP: "Zmajevi" rutinski savladali Kosovo!

Rukometni "zmajevi" pobjedom nad Kosovom nastavili su kvalifikacije za SP.

U meču trećeg kola Grupe 1 u Đakovici: Kosovo - BiH 29:33 (13:17)

Meč sa Kosovom bio je lak zadatak za selekciju BiH, ali istovremeno i potencijalna opasnost jer reprezentacija koja po prvi put učestvuje na nekom takmičenju bila je prava nepoznanica.

Ipak, izabranici Dragana Markovića pred polupraznom dvoranom u Đakovici odradili su rutinski ovaj posao i osvojili unaprijed upisane bodove kojim su sada izbili na čelo Grupe 1.

Reprezentacija BiH igrala je koliko je trebalo, što je, istini za volju, u pojedinim trenucima kod nekih igrača bilo sasvim očigledno, ali nije dozvolili nikakvo iznenađenje.

Poslije početnog ispitivanja snaga selekcija BiH se odlijepila prvo na 10:4, potom i na 15:7, ali su domaći rukometaši uspjeli da do isteka 30 minuta igre smanje na prihvatljivih četiri gola razlike - 17:13.

Očekivalo se da "zmajevi" u nastavku prelome utakmicu i riješe sve dileme, ali su uporni igrači Kosova uspjevali da se održe koliko-toliko u igri, pa je razlika varirala od tri do sedam pogodaka (27:20).

Kao i u nekim utakmicama ranije ponovo je BiH imala "rupe" u igri, što je Kosovo iskoristilo da u posljednjim minutama smanji na tri razlike, ali je Savić pogotkom za 32:28 dvijeminute prije kraja otklonio bilo kakvu neizvjesnost.

Reprezentacija BiH je slavila 33:29 i ovom pobjedom zauzela prvo mjesto na tabeli, a pobjedu u Đakovicu moraće da "ovjeri" za tri dana, kada u Tuzli igra protiv istog protivnika od 20.15 časova.

Poslije tog duela 13. januara slijedi duel u Slovačkoj koji će biti odlučujući za prvo mjesto, a 17. januara "zmajevi" će u Tuzli dočekati Litvaniju.

Tabela Grupe 1: BiH 5, Litvanija (-1) 2, Slovačka (-1) 2, Kosovo 0

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zakon

07.01.2016 13:18

Naprijed Zmajevi

ODGOVORITE