Куп: Валенсија моћна, никад не потцјењујте Баскијце!

Шта би Невил радио да нема Негреда? Валенсија је моћна у купу! Сјајну партију пружио је Негредо, уписао хет-трик и показао да је специјалиста за ово такмичење. Од сезоне 2012/13 дао је укупно 11 голова, а од њега је у том периоду бољи само Лионел Меси са 14 погодака. Никад не потцењуј срце поносних Баска: Атлетик промашивао, па самлео Виљареал! Билбао има два гола заостатка, али спектакуларном игром у наставку дошао до победе против Виљареала (3:2), у првом мечу четвртфинала Купа Краља.

Фудбал 06.01.2016 | 20:00
Куп: Валенсија моћна, никад не потцјењујте Баскијце!

Гери Невил се на клупи Валенсије изгледа специјализовао за Куп краља, пошто у Примери још не зна за победу. Вечерас су Слепи мишеви на свом терену преслишали Гранаду са 4:0 у првој утакмици осмине финала националног купа.

Сјајну партију пружио је Алваро Негредо, уписао је хет-трик и показао да је специјалиста за ово такмичење. Од сезоне 2012/13 дао је укупно 11 голова, а од њега је у том периоду бољи само Лионел Меси са 14 погодака!

Претходну победу под Невиловим вођством Валенсија је забележила 16. децембра прошле године, против Баракалда (2:0) такође у Купу краља.

Вечерас се, поред Негреда, у стрелце уписао и Родриго у завршници првог полувремена, а питање победника ни у једном тренутку се није постављало.

Реванш утакмица игра се за осам дана у Гранади, али јасно је већ сада да би све осим нове победе Валенсије представљало сензацију.

Никад не потцењуј срце поносних Баска: Атлетик промашивао, па самлео Виљареал! Билбао има два гола заостатка, али спектакуларном игром у наставку дошао до победе против Виљареала (3:2), у првом мечу четвртфинала Купа Краља.

Никада не потцењујете срце поносних Баска. Ни када вам се чини да су у нокадауну! Ову основну лекцију из шпанског фудбала овог поподнева су научили фудбалери Виљареала. Имала је Жута подморница два гола предности на Сан Мамесу, али је, ипак, потпољена на фудбалској катедрали у главном граду Баскије – 3:2.

Атлетик Билбао је фуриозном игром у наставку направио прави мали подвиг и први меч осмине финала Купа краља завршио као победник. Утакмица са два различита полувремена, али једном константом: домаћин је био бољи ривал, само што у првих 45 минута није могао да пронађе пут до мреже Мартина Барбосе.

Виљареал је у тим моментима држао праву малу клинику из прецизноси и ефикасности. Гости нису превише претили, али су опасне нападе завршили голом. До вођства су стигли у 16.минуту преко Баптистаоа, да би Саму скаменио лица навијача Атлетика.

Промашивао је Ињаки Вилијамс у првом полувремену, али је у 54.минуту спретном реакцијом најавио тотални преокрет. Његов гол распалио је ватру на трибинама, фудбалери Атлетика играли су као да сутра не постоји, а за такав приступ награђени су победом. Ауторско дело су потписали Адуриц и Лапорте после прекида.

ШПАНИЈА – Куп Краља, осмина финала

Среда
Атлетик Билбао – Виљареал 3:2 (0:2)
/Вилиамс 54, Адуриц 68, Лапорте 80 – Баптистао 16, Саму 38/

Мирандес – Депотиво Ла Коруња 1:1 (1:0)
/Ортиз 25 – Лопо 75/

Валенсија – Гранада 4:0 (2:0)
/Негредо 8, Родриго 35, 63пен, 83пен/

18.15 Бетис – Севиља
20.30 Барселона – Еспањол
22.05 Рајо Ваљекано – Атлетико (М)

Четвртак
20.30 Кадиз – Селта
20.30 Еибар – Лас Палмас

Коментари / 0

Оставите коментар