Kup: Valensija moćna, nikad ne potcjenjujte Baskijce!

Šta bi Nevil radio da nema Negreda? Valensija je moćna u kupu! Sjajnu partiju pružio je Negredo, upisao het-trik i pokazao da je specijalista za ovo takmičenje. Od sezone 2012/13 dao je ukupno 11 golova, a od njega je u tom periodu bolji samo Lionel Mesi sa 14 pogodaka. Nikad ne potcenjuj srce ponosnih Baska: Atletik promašivao, pa samleo Viljareal! Bilbao ima dva gola zaostatka, ali spektakularnom igrom u nastavku došao do pobede protiv Viljareala (3:2), u prvom meču četvrtfinala Kupa Kralja.

Fudbal 06.01.2016 | 20:00
Kup: Valensija moćna, nikad ne potcjenjujte Baskijce!

Geri Nevil se na klupi Valensije izgleda specijalizovao za Kup kralja, pošto u Primeri još ne zna za pobedu. Večeras su Slepi miševi na svom terenu preslišali Granadu sa 4:0 u prvoj utakmici osmine finala nacionalnog kupa.

Sjajnu partiju pružio je Alvaro Negredo, upisao je het-trik i pokazao da je specijalista za ovo takmičenje. Od sezone 2012/13 dao je ukupno 11 golova, a od njega je u tom periodu bolji samo Lionel Mesi sa 14 pogodaka!

Prethodnu pobedu pod Nevilovim vođstvom Valensija je zabeležila 16. decembra prošle godine, protiv Barakalda (2:0) takođe u Kupu kralja.

Večeras se, pored Negreda, u strelce upisao i Rodrigo u završnici prvog poluvremena, a pitanje pobednika ni u jednom trenutku se nije postavljalo.

Revanš utakmica igra se za osam dana u Granadi, ali jasno je već sada da bi sve osim nove pobede Valensije predstavljalo senzaciju.

Nikad ne potcenjuj srce ponosnih Baska: Atletik promašivao, pa samleo Viljareal! Bilbao ima dva gola zaostatka, ali spektakularnom igrom u nastavku došao do pobede protiv Viljareala (3:2), u prvom meču četvrtfinala Kupa Kralja.

Nikada ne potcenjujete srce ponosnih Baska. Ni kada vam se čini da su u nokadaunu! Ovu osnovnu lekciju iz španskog fudbala ovog popodneva su naučili fudbaleri Viljareala. Imala je Žuta podmornica dva gola prednosti na San Mamesu, ali je, ipak, potpoljena na fudbalskoj katedrali u glavnom gradu Baskije – 3:2.

Atletik Bilbao je furioznom igrom u nastavku napravio pravi mali podvig i prvi meč osmine finala Kupa kralja završio kao pobednik. Utakmica sa dva različita poluvremena, ali jednom konstantom: domaćin je bio bolji rival, samo što u prvih 45 minuta nije mogao da pronađe put do mreže Martina Barbose.

Viljareal je u tim momentima držao pravu malu kliniku iz preciznosi i efikasnosti. Gosti nisu previše pretili, ali su opasne napade završili golom. Do vođstva su stigli u 16.minutu preko Baptistaoa, da bi Samu skamenio lica navijača Atletika.

Promašivao je Injaki Vilijams u prvom poluvremenu, ali je u 54.minutu spretnom reakcijom najavio totalni preokret. Njegov gol raspalio je vatru na tribinama, fudbaleri Atletika igrali su kao da sutra ne postoji, a za takav pristup nagrađeni su pobedom. Autorsko delo su potpisali Aduric i Laporte posle prekida.

ŠPANIJA – Kup Kralja, osmina finala

Sreda
Atletik Bilbao – Viljareal 3:2 (0:2)
/Viliams 54, Aduric 68, Laporte 80 – Baptistao 16, Samu 38/

Mirandes – Depotivo La Korunja 1:1 (1:0)
/Ortiz 25 – Lopo 75/

Valensija – Granada 4:0 (2:0)
/Negredo 8, Rodrigo 35, 63pen, 83pen/

18.15 Betis – Sevilja
20.30 Barselona – Espanjol
22.05 Rajo Valjekano – Atletiko (M)

Četvrtak
20.30 Kadiz – Selta
20.30 Eibar – Las Palmas

Komentari / 0

Ostavite komentar