Шта ће бити са Митром?! Њукасл доводи Лаказета?!

Њукасл послао званичну понуду за најбољег стрелца Француске! Свракама барем новац никада није био проблем...

 

Фудбал 08.01.2016 | 12:00
Шта ће бити са Митром?! Њукасл доводи Лаказета?!

У Њукаслу све по старом! Новац никада није био проблем, али резултата већ годинама нема па нема, упркос силним уложеним милионима. Свраке су и прошлог лета стровалиле огромне суме у појачања, а опет се боре за опстанак.

Стив Мекларен ће и овог јануара дубоко завући руку у клупску касу. План Њукасла је да ангажује најбољег нападача француског шампионата Александра Лаказета и у том циљу већ је послата званична понуда Лиону тешка 25.000.000 евра, пише угледни Л'Екип.

Прошле сезоне Лаказет је на 33 утакмице Лиге 1 постигао 27 голова и привукао пажњу готово свих богатих клубова са Острва, али цифра од 50.000.000 евра, колико су зацепиле главешине са Жерлана, унапред је одредила судбину 24-годишњег нападача. Француз ове сезоне не игра на истом нивоу и тога су свесни у Њукаслу, па су покушали са значајно слабијом понудом.

Оно што може да предтавља највећи проблем у реализацији посла јесте чињеница да Лаказет жели да игра Лигу шампиона, као његова изјава да у јануару не намерава да мења средину.

Било како било, и сам наговештај трансфера никако не иде у прилог нашем Александру Митровићу. Мекларен очигледно тражи убојитијег шпица на чије голове може у сваком тренутку да рачуна, а долазак Лаказета би свакако значајно утицао на минутажу младог српског голгетера чији учинак за сада у Премијер лиги не оправдава уложена средства.

Оно што може да теши Митровића јесте чињеница да брзоноги француски репрезентативац јако успешено може да игра и крилног нападача.

Коментари / 0

Оставите коментар