Ћурковић предсједник УЕФА-е?! Ево шта он каже...

Иван Ћурковић би могао да буде кандидат Балкана за новог председника УЕФА. Вршилац дужности председника Партизана о томе каже: "Не знам, али лепо је чути".

Фудбал 07.01.2016 | 22:00
Ћурковић предсједник УЕФА-е?! Ево шта он каже...

Иван Ћурковић је легендарни голман Партизана и веома цењено име у свету фудбала, поготово у Француској и Европи. О "Ћурету" сви говоре са уважавањем, па није ни чудо што се данас појавила вест да би он могао да буде кандидат балканских земаља за новог председника Европске фудбалске уније (УЕФА)!

Шта о томе каже Ћурковић?

"Лепо је чути и да није истина. Има елемената за ту причу, али верујте, све је то компликовано. Да видимо прво како ће проћи избори у ФИФА, све се можда одложи и пролонгира, јер Блатер осим што је био председник је и дуго био генерални секретар. Обично предност имају људи из великих фудбалских великих земаља, плус Швајцарска", изјавио је Ћурковић Тањугу.

Легендарни југословенски голман, који је тренутно и на функцији потпредседника ФСС, према сазнањима хрватског "Јутарњег листа", биће предложен на функцију која је остала упражњена после суспензије Мишела Платинија, после састанка 11 земаља, који ће ускоро бити организован у Београду.

Он је каријеру почео у Вележу, затим се преселио Партизан, а потом у француски Сент Етјен. За репрезентацију СФРЈ одиграо је 19 утакмица.

Као функционер био је и председник Олимпијског комитета Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар