Ćurković predsjednik UEFA-e?! Evo šta on kaže...

Ivan Ćurković bi mogao da bude kandidat Balkana za novog predsednika UEFA. Vršilac dužnosti predsednika Partizana o tome kaže: "Ne znam, ali lepo je čuti".

Fudbal 07.01.2016 | 22:00
Ćurković predsjednik UEFA-e?! Evo šta on kaže...

Ivan Ćurković je legendarni golman Partizana i veoma cenjeno ime u svetu fudbala, pogotovo u Francuskoj i Evropi. O "Ćuretu" svi govore sa uvažavanjem, pa nije ni čudo što se danas pojavila vest da bi on mogao da bude kandidat balkanskih zemalja za novog predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA)!

Šta o tome kaže Ćurković?

"Lepo je čuti i da nije istina. Ima elemenata za tu priču, ali verujte, sve je to komplikovano. Da vidimo prvo kako će proći izbori u FIFA, sve se možda odloži i prolongira, jer Blater osim što je bio predsednik je i dugo bio generalni sekretar. Obično prednost imaju ljudi iz velikih fudbalskih velikih zemalja, plus Švajcarska", izjavio je Ćurković Tanjugu.

Legendarni jugoslovenski golman, koji je trenutno i na funkciji potpredsednika FSS, prema saznanjima hrvatskog "Jutarnjeg lista", biće predložen na funkciju koja je ostala upražnjena posle suspenzije Mišela Platinija, posle sastanka 11 zemalja, koji će uskoro biti organizovan u Beogradu.

On je karijeru počeo u Veležu, zatim se preselio Partizan, a potom u francuski Sent Etjen. Za reprezentaciju SFRJ odigrao je 19 utakmica.

Kao funkcioner bio je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar