Видео - Представљен Евертон: Клео ми је рекао да је Београд миран!

Нови Бразилац у Партизану, после Клеа, Жуке, Вашингтона да Силве... Задњи везни Евертон Луиз Гимараеш представљен у Хумској. Ивица Илиев изјавио да је Евертон дошао захваљујући пре свега великом имену Партизана. Нови фудбалер Партизана рекао је да је прихватио понуду црно-белих због величине клуба, борбе за трофеје и европских утакмица.

Фудбал 06.01.2016 | 17:20
Видео - Представљен Евертон: Клео ми је рекао да је Београд миран!

"Лепо су ме дочекали у Партизану, чуо сам се и са земљаком Клеом, рекао ми је да је град миран", изјавио је Евертон, који је потписао двоипогодишњи уговор и носиће дрес са бројем 25.

Спортски директор црно-белих Ивица Илијев није штедео комплименте на рачун Евертона.

"Најавили смо бомбастичан прелазни рок, Евертон је доказ да нисмо пуцали у празно. Стигао је на занимљив начин, нико га није нудио, гледао сам једног другог играча Сент галена, али после 10 минута утакмице знао сам да хоћемо њега", изјавио је Илијев.

Евертон је треће појачање црно-белих у зимском прелазном року, након Марка Јовановића и Бојана Шаранова, а клуб је, за сада, напустио само Петар Грбић који одлази у Турску.

Долазак Евертона Луиза Гимараеша у Партизан, на Бадњи дан, пробудио је велико интересовање медија, који су испунили пресс просторију на стадиону на Топчидерском брду.

Нови Бразилац у Партизану, који има 27 година, игра на позицији задњег везног и има искуство играња у Европи, јер је био члан Лугана и Сент Галена.

Откуд уопште он у Партизану?

Спортски директор црно-белих Ивица Илиев надахнуто је говорио на представљању новог играча, за кога је рекао да је прототип онога што Партизан треба да буде - моћан на терену, силан, агресиван.

Илиев је истакао да је после само 10 минута гледања Евертонових игара, рекао: "Ово је тај који нам треба" и поручио да је долазак оваквог играча показатељ да његове најаве о бомбастичном прелазном року "нису биле пуцањ у празно".

Ово је, нагласио је Илиев, уједно и пример како ће Партизан убудуће радити, јер Евертон није дошао како се до сада радило, на "рекла-казала", већ захваљујући пре свега имену Партизана и жељи клуба да га доведе.

"У претходним годинама смо обично имали ситуације кад су странци долазили на рекла-казала, на поруку овог или оног. Партизан овим примером показује одлучност и снагу клуба,и жељу и одважност како ће даље да се ради. Нама Евертона нико није нудио, сами смо га нашли и пожелели да га доведемо. Права појачања су она која клуб тражи и сви играчи који су на списку су они које смо желели и одлучили се за њих нашим скаутирањем, а не зато што нам их је неко препоручио", рекао је Илиев.

Новац, истиче Илиев, уопште није био пресудан при реализацији овог трансфера, већ име Партизана.

"Причамо често овде о новцу и како једино новцем можемо да доводимо играче и да је без тога немогуће било шта направити. Али, ово је пример да је Партизан као инстутуција, као име, стао испред овог трансфера. Име је реализовало овај трансфер. Наравно, било је и финансијског елемента, али главно је било име Партизана", подвукао је спортски директор црно-белих.

Овај трансфер је, додао је Иливе, и порука свим будућим појачањима.

"Знате, ми смо направили пометњу у целој Европи. Питали су нас разни - одакле нам новац за овог играча, да вам не причам каква је летос била његова цена и које су понуде одбијене. Могу да вам кажем да смо направили велики корак и то не само за данас, већ већ и за будућност Партизана и ово је порука за све будуће играче: Дођите у овако велики клуб, у којем ћете потом направити велику каријеру!".

Како је Партизан дошао до Евертона?

Илиев је испричао ово:

"После десет минута гледања диска ја сам знао ког играча желим. Рекао сам: 'Нећу тог, хоћу оног'. Гледали смо целу његову полусезону, а онда смо обрнули и небо и земљу да га пронађемо у Бразилу. О њему знамо више него он сам. Звали смо и Швајцарску и неке људе у Бразилу да сазнамо све о њему".

Наставио је у даху:

"Знате оно, они који прате фудбал знаће о чему причам, кад гледате утакмицу и видите на терену само једног играча. Е, то је Евертон! Кад њега гледате видите само моћ, агресивност, брзину, све што је симбол савраменог фудбала. Он је мотор који је Партузану био потребан, сила! Он је онакав какав ми желимо да буде Партизан - да се види моћ, сила на терену!".

Иако како је рекао Илиев, новац није био пресудан, новинари су га ипак питали - колико износи трансфер.

Одговор који су добили је: "То је питање за нашег генералног директора (Милоша Вазуру), он се бави финансијама.

Евертон је добио похвале од свог новог спортског директора и да је културан, лепо васпитан младић, тимски играч, и да се сви у клубу надају да ће дати сву енергију за Партизан и тим.

Шта он каже о доласку у Партизан, са којим је потписао уговор на 2,5 године?

"Срећан сам што сам овде, знам да је ово велики клуб, са богатом историјом. Чуо сам се са Клеом, причао ми је само лепо о Партизану и то је било пресудно".

Цела конференција за новинаре...

Коментари / 0

Оставите коментар