Video - Predstavljen Everton: Kleo mi je rekao da je Beograd miran!

Novi Brazilac u Partizanu, posle Klea, Žuke, Vašingtona da Silve... Zadnji vezni Everton Luiz Gimaraeš predstavljen u Humskoj. Ivica Iliev izjavio da je Everton došao zahvaljujući pre svega velikom imenu Partizana. Novi fudbaler Partizana rekao je da je prihvatio ponudu crno-belih zbog veličine kluba, borbe za trofeje i evropskih utakmica.

Fudbal 06.01.2016 | 17:20
Video - Predstavljen Everton: Kleo mi je rekao da je Beograd miran!

"Lepo su me dočekali u Partizanu, čuo sam se i sa zemljakom Kleom, rekao mi je da je grad miran", izjavio je Everton, koji je potpisao dvoipogodišnji ugovor i nosiće dres sa brojem 25.

Sportski direktor crno-belih Ivica Ilijev nije štedeo komplimente na račun Evertona.

"Najavili smo bombastičan prelazni rok, Everton je dokaz da nismo pucali u prazno. Stigao je na zanimljiv način, niko ga nije nudio, gledao sam jednog drugog igrača Sent galena, ali posle 10 minuta utakmice znao sam da hoćemo njega", izjavio je Ilijev.

Everton je treće pojačanje crno-belih u zimskom prelaznom roku, nakon Marka Jovanovića i Bojana Šaranova, a klub je, za sada, napustio samo Petar Grbić koji odlazi u Tursku.

Dolazak Evertona Luiza Gimaraeša u Partizan, na Badnji dan, probudio je veliko interesovanje medija, koji su ispunili press prostoriju na stadionu na Topčiderskom brdu.

Novi Brazilac u Partizanu, koji ima 27 godina, igra na poziciji zadnjeg veznog i ima iskustvo igranja u Evropi, jer je bio član Lugana i Sent Galena.

Otkud uopšte on u Partizanu?

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev nadahnuto je govorio na predstavljanju novog igrača, za koga je rekao da je prototip onoga što Partizan treba da bude - moćan na terenu, silan, agresivan.

Iliev je istakao da je posle samo 10 minuta gledanja Evertonovih igara, rekao: "Ovo je taj koji nam treba" i poručio da je dolazak ovakvog igrača pokazatelj da njegove najave o bombastičnom prelaznom roku "nisu bile pucanj u prazno".

Ovo je, naglasio je Iliev, ujedno i primer kako će Partizan ubuduće raditi, jer Everton nije došao kako se do sada radilo, na "rekla-kazala", već zahvaljujući pre svega imenu Partizana i želji kluba da ga dovede.

"U prethodnim godinama smo obično imali situacije kad su stranci dolazili na rekla-kazala, na poruku ovog ili onog. Partizan ovim primerom pokazuje odlučnost i snagu kluba,i želju i odvažnost kako će dalje da se radi. Nama Evertona niko nije nudio, sami smo ga našli i poželeli da ga dovedemo. Prava pojačanja su ona koja klub traži i svi igrači koji su na spisku su oni koje smo želeli i odlučili se za njih našim skautiranjem, a ne zato što nam ih je neko preporučio", rekao je Iliev.

Novac, ističe Iliev, uopšte nije bio presudan pri realizaciji ovog transfera, već ime Partizana.

"Pričamo često ovde o novcu i kako jedino novcem možemo da dovodimo igrače i da je bez toga nemoguće bilo šta napraviti. Ali, ovo je primer da je Partizan kao instutucija, kao ime, stao ispred ovog transfera. Ime je realizovalo ovaj transfer. Naravno, bilo je i finansijskog elementa, ali glavno je bilo ime Partizana", podvukao je sportski direktor crno-belih.

Ovaj transfer je, dodao je Ilive, i poruka svim budućim pojačanjima.

"Znate, mi smo napravili pometnju u celoj Evropi. Pitali su nas razni - odakle nam novac za ovog igrača, da vam ne pričam kakva je letos bila njegova cena i koje su ponude odbijene. Mogu da vam kažem da smo napravili veliki korak i to ne samo za danas, već već i za budućnost Partizana i ovo je poruka za sve buduće igrače: Dođite u ovako veliki klub, u kojem ćete potom napraviti veliku karijeru!".

Kako je Partizan došao do Evertona?

Iliev je ispričao ovo:

"Posle deset minuta gledanja diska ja sam znao kog igrača želim. Rekao sam: 'Neću tog, hoću onog'. Gledali smo celu njegovu polusezonu, a onda smo obrnuli i nebo i zemlju da ga pronađemo u Brazilu. O njemu znamo više nego on sam. Zvali smo i Švajcarsku i neke ljude u Brazilu da saznamo sve o njemu".

Nastavio je u dahu:

"Znate ono, oni koji prate fudbal znaće o čemu pričam, kad gledate utakmicu i vidite na terenu samo jednog igrača. E, to je Everton! Kad njega gledate vidite samo moć, agresivnost, brzinu, sve što je simbol savramenog fudbala. On je motor koji je Partuzanu bio potreban, sila! On je onakav kakav mi želimo da bude Partizan - da se vidi moć, sila na terenu!".

Iako kako je rekao Iliev, novac nije bio presudan, novinari su ga ipak pitali - koliko iznosi transfer.

Odgovor koji su dobili je: "To je pitanje za našeg generalnog direktora (Miloša Vazuru), on se bavi finansijama.

Everton je dobio pohvale od svog novog sportskog direktora i da je kulturan, lepo vaspitan mladić, timski igrač, i da se svi u klubu nadaju da će dati svu energiju za Partizan i tim.

Šta on kaže o dolasku u Partizan, sa kojim je potpisao ugovor na 2,5 godine?

"Srećan sam što sam ovde, znam da je ovo veliki klub, sa bogatom istorijom. Čuo sam se sa Kleom, pričao mi je samo lepo o Partizanu i to je bilo presudno".

Cela konferencija za novinare...

Komentari / 0

Ostavite komentar