Најзад - крај саге! Ливерпул: Грујић је наш, али у Звезди до љета!

Марко Грујић постао је играч Ливерпула и биће позајмљен Црвеној звезди до краја сезоне, потврдио је енглески клуб.

Фудбал 06.01.2016 | 16:40
Најзад - крај саге! Ливерпул: Грујић је наш, али у Звезди до љета!

Он је са Ливерпулом потписао петогодишњи уговор, до лета 2020. године.

“Одушевљени смо што можемо да потврдимо довођење српског везног фудбалера Марка Грујића. Грујић у Ливерпул долази из београдске Црвене звезде, у коју ће се одмах вратити на позајмицу до краја сезоне“, наводио се на Твитер налогу ’Црвених’.

"Допада ми се да играм под притиском и зато сам овде дошао – то извлачи најбоље из мене“, рекао је Грујић за званићни сајт Ливерпула.

Трансфер је званично вредан седам милиона евра, али то је суштински шест пошто је Звезда ’платила’ милион за позајмицу до краја сезоне.

Грујић је први фудбалер којег је од доласка на "Енфилд" довео менаџер Јирген Клоп, који је описао Марка као фудбалера и процес његовог довођења.

Грујић је као 17-годишњак дебитовао за Звезду, а експлодирао је ове сезоне са пет голова и шест асистенција у Суперлиги. Био је члан У-20 репрезентације Србије која је летос постала првак света на Новом Зеланду, победом над Бразилом у финалу.

Нови фудбалер Ливерпула Марко Грујић каже да једва чека да заигра на Енфилду.

“Веома сам узбуђен и много сам поносан што сам овде и што сам постао члан Ливепука. Једва чекам да све почне, да заиграм на Енфилду и да тренирам у Мелвуду. Размишљао сам о свом напретку у наредном периоду и одлучио да је добро за мене да дођем овде и да покушам да постанем најбољи што могу“, рекао је Грујић за званични сајт Ливерпула.

“Желим да играм пред публиком која је једна од најгласнијих у Европи, а такође ми се допада и атмосфера на осталим стадионима у Енглеској, навијачи су веома добри. Допада ми се да играм под притиском и зато сам овде дошао – то извлачи најбоље из мене“, додао је 19-годишњи везни фудбалер.

Грујић је као 17-годишњак дебитовао за Звезду, а експлодирао је ове сезоне са пет голова и шест асистенција у Суперлиги. Био је члан У-20 репрезентације Србије која је летос постала првак света на Новом Зеланду, победом над Бразилом у финалу.

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп рекао је да је презадовољан доласком Марка Грујића на „Енфилд“ из Црвене звезде.

Млади српски фудбалер је у среду потписао уговор са ’Редсима’ и тако постао први играч којег је Клоп довео од преузимања Ливерпула пре два месеца.

Грујић је потписао вишегодишњи уговор са легендарним клубом, али ће до краја године играти на позајмици у Црвеној звезди у којој је поникао.

„Презадовољни смо јер је Марко велики таленат, помно смо га пратили. Када сам стигао овде, наши скаути су ми показали снимке веома вештог фудбалера Црвене звезде. Прегледали смо те снимке, разговарали смо са њим, састали се са њим. Он је добар момак, млад момак који у овом тренутку има важну улогу у Црвеној звезди, најбољем тиму у Србији“, истакао је Клоп.

Упитан да прокоментарише Грујићеве квалитете, Клоп је рекао:

„Висок је, али брз и технички је веома добар. Може да даје пасове, али и да игра лопту. Млад је и може да се развија. Он ће то и урадити и све ће бити како треба“.

Коментари / 0

Оставите коментар