Najzad - kraj sage! Liverpul: Grujić je naš, ali u Zvezdi do ljeta!

Marko Grujić postao je igrač Liverpula i biće pozajmljen Crvenoj zvezdi do kraja sezone, potvrdio je engleski klub.

Fudbal 06.01.2016 | 16:40
Najzad - kraj sage! Liverpul: Grujić je naš, ali u Zvezdi do ljeta!

On je sa Liverpulom potpisao petogodišnji ugovor, do leta 2020. godine.

“Oduševljeni smo što možemo da potvrdimo dovođenje srpskog veznog fudbalera Marka Grujića. Grujić u Liverpul dolazi iz beogradske Crvene zvezde, u koju će se odmah vratiti na pozajmicu do kraja sezone“, navodio se na Tviter nalogu ’Crvenih’.

"Dopada mi se da igram pod pritiskom i zato sam ovde došao – to izvlači najbolje iz mene“, rekao je Grujić za zvanićni sajt Liverpula.

Transfer je zvanično vredan sedam miliona evra, ali to je suštinski šest pošto je Zvezda ’platila’ milion za pozajmicu do kraja sezone.

Grujić je prvi fudbaler kojeg je od dolaska na "Enfild" doveo menadžer Jirgen Klop, koji je opisao Marka kao fudbalera i proces njegovog dovođenja.

Grujić je kao 17-godišnjak debitovao za Zvezdu, a eksplodirao je ove sezone sa pet golova i šest asistencija u Superligi. Bio je član U-20 reprezentacije Srbije koja je letos postala prvak sveta na Novom Zelandu, pobedom nad Brazilom u finalu.

Novi fudbaler Liverpula Marko Grujić kaže da jedva čeka da zaigra na Enfildu.

“Veoma sam uzbuđen i mnogo sam ponosan što sam ovde i što sam postao član Livepuka. Jedva čekam da sve počne, da zaigram na Enfildu i da treniram u Melvudu. Razmišljao sam o svom napretku u narednom periodu i odlučio da je dobro za mene da dođem ovde i da pokušam da postanem najbolji što mogu“, rekao je Grujić za zvanični sajt Liverpula.

“Želim da igram pred publikom koja je jedna od najglasnijih u Evropi, a takođe mi se dopada i atmosfera na ostalim stadionima u Engleskoj, navijači su veoma dobri. Dopada mi se da igram pod pritiskom i zato sam ovde došao – to izvlači najbolje iz mene“, dodao je 19-godišnji vezni fudbaler.

Grujić je kao 17-godišnjak debitovao za Zvezdu, a eksplodirao je ove sezone sa pet golova i šest asistencija u Superligi. Bio je član U-20 reprezentacije Srbije koja je letos postala prvak sveta na Novom Zelandu, pobedom nad Brazilom u finalu.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da je prezadovoljan dolaskom Marka Grujića na „Enfild“ iz Crvene zvezde.

Mladi srpski fudbaler je u sredu potpisao ugovor sa ’Redsima’ i tako postao prvi igrač kojeg je Klop doveo od preuzimanja Liverpula pre dva meseca.

Grujić je potpisao višegodišnji ugovor sa legendarnim klubom, ali će do kraja godine igrati na pozajmici u Crvenoj zvezdi u kojoj je ponikao.

„Prezadovoljni smo jer je Marko veliki talenat, pomno smo ga pratili. Kada sam stigao ovde, naši skauti su mi pokazali snimke veoma veštog fudbalera Crvene zvezde. Pregledali smo te snimke, razgovarali smo sa njim, sastali se sa njim. On je dobar momak, mlad momak koji u ovom trenutku ima važnu ulogu u Crvenoj zvezdi, najboljem timu u Srbiji“, istakao je Klop.

Upitan da prokomentariše Grujićeve kvalitete, Klop je rekao:

„Visok je, ali brz i tehnički je veoma dobar. Može da daje pasove, ali i da igra loptu. Mlad je i može da se razvija. On će to i uraditi i sve će biti kako treba“.

Komentari / 0

Ostavite komentar