Хиршер маестралан у Санта Катерини!

Аустријски скијаш Марсел Хиршер тријумфовао је на трећем слалому сезоне који је у оквиру Светског купа одржан у италијанској Санта Катерини.

Остали спортови 06.01.2016 | 19:40
Хиршер маестралан у Санта Катерини!

Хиршер је до пете победе ове сезоне, а 36. у каријери, дошао укупним временом од 1:54.54 минута на трци која је одложени слалом са загребачког Сљемена.

Друго место, са 21 стотинком заостатка, заузео је Норвежанин Хенрик Кристоферсен, док је трећи био Александер Хорошилов из Русије.

После прве вожње, Хорошилов је био седам стотинки испред Кристоферсена, а десет испред Хиршера. Као по обичају, актуелни освајач Светског купа је у другој био маестралан и успео је да претекне обојицу, а Рус је изгубио више времена од норвешког скијаша и морао је да се задовољи трећим местом.

Најбољу тројицу следила су двојица Немаца Фриц Допфер и Феликс Нојројтер, Данијел Јуле и двојица француских скијаша Жилијен Лизеру и Алекси Пантиро. Прву десеторицу комплетирали су Марк Дигрубер из Аустрије и Норвежанин Себастијан Фос-Солеваг.

Хиршер сада води у генералном пласману са 721 бодом, испред Норвежанина Аксела Лунда Свиндала са 636 и Кристоферсен који има 471. У поретку слалома, Кристоферсен је први са 280 бодова, 20 више од Хиршера.

Светски куп у конкуренцији скијаша наставља се велеслаломом у швајцарском Аделбодену у суботу.

Коментари / 0

Оставите коментар