Hiršer maestralan u Santa Katerini!

Austrijski skijaš Marsel Hiršer trijumfovao je na trećem slalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u italijanskoj Santa Katerini.

Ostali sportovi 06.01.2016 | 19:40
Hiršer maestralan u Santa Katerini!

Hiršer je do pete pobede ove sezone, a 36. u karijeri, došao ukupnim vremenom od 1:54.54 minuta na trci koja je odloženi slalom sa zagrebačkog Sljemena.

Drugo mesto, sa 21 stotinkom zaostatka, zauzeo je Norvežanin Henrik Kristofersen, dok je treći bio Aleksander Horošilov iz Rusije.

Posle prve vožnje, Horošilov je bio sedam stotinki ispred Kristofersena, a deset ispred Hiršera. Kao po običaju, aktuelni osvajač Svetskog kupa je u drugoj bio maestralan i uspeo je da pretekne obojicu, a Rus je izgubio više vremena od norveškog skijaša i morao je da se zadovolji trećim mestom.

Najbolju trojicu sledila su dvojica Nemaca Fric Dopfer i Feliks Nojrojter, Danijel Jule i dvojica francuskih skijaša Žilijen Lizeru i Aleksi Pantiro. Prvu desetoricu kompletirali su Mark Digruber iz Austrije i Norvežanin Sebastijan Fos-Solevag.

Hiršer sada vodi u generalnom plasmanu sa 721 bodom, ispred Norvežanina Aksela Lunda Svindala sa 636 i Kristofersen koji ima 471. U poretku slaloma, Kristofersen je prvi sa 280 bodova, 20 više od Hiršera.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se veleslalomom u švajcarskom Adelbodenu u subotu.

Komentari / 0

Ostavite komentar