Доха: Новак лако са Вердаском, слиједи Мајер!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале турнира у Дохи тријумфом над Шпанцем Фернандом Вердаском у два сета.

Тенис 06.01.2016 | 17:00
Доха: Новак лако са Вердаском, слиједи Мајер!

Ђоковић је до тријумфа над Вердаском дошао са 6:2, 6:2, после једног сата и седам минута игре.

Новак ће у четвртфиналу играти са Леонардом Мајером из Аргентине, који је у другој рунди добио Пабла Андухара у два сета.

Ток меча:

Вердаско је боље почео меч, дошао до 0:30, али је онда Новак везао осам поена на свој сервис. У међувремену је и Шпанац лако узео свој гем, па није било узбуђења на старту – 2:1 Ђоковић.

Равнотежа није дуго трајала, пошто је Вердаско нагло пао у четвртом гему – везао је три неизнуђене грешке и Ђоковић је уз солидне ритерне дошао до 0:40. Реализовао је другу брејк шансу пошто је Шпанац послао форхенд по дужини у аут (3:1).

Новак је рутински узео и наредни гем, дошао је и до нове брејк лопте, али је тада Вердаско лепо изградио поен и напао форхендом, да би убрзо смањио на 4:2. Лагано је Новак добио и следећи свој гем, да би потом направио још један брејк и привео сет крају са 6:2.

У првом сету Ђоковић је имао три винера и четири неизнуђене грешке, док је Вердаско уписао седам директних поена и чак 17 грешака.

После сигурног сервис гема на старту другог сета, Новак је имао брејк шансу за 2:0, али је Вердаско успео да се одбрани. Иако је у гему који је следио Новак имао три гем лопте, шпански тенисер је много намучио Ђоковића и дошао на корак до брејка, али је лоптицу послао у аут, а потом су уследила два добра сервиса и вођство 2:1 најбољег тенисера света.

Вердаско је брзо узвратио за 2:2 и припретио Новаку у наредном гему, али је српски тенисер успео да се одбрани и дође до новог вођства. У шестом гему виђен је пад у игри шпанског тенисера, који је Ђоковић искористио, направио брејк и повео 4:2. Вердаско је до тада био поприлично сигуран на сервису, али је Новак изборио три брејк лопте, Шпанац је спасао прву, али је на другој направио двоструку сервис грешку.

Шпанац се није предавао после олако изгубљеног сервис гема, чему у прилог говори његова борба на 40:40 у седмом гему. Тада је виђена најбоља размена удараца на целом мечу, у којој се Новак све време бранио, а Вердаско дошао до брејк лопте погодивши мрежицу, а потом линију. Њих двојица су потом наставили борбу, а Ђоковић је био бољи у њој и већ у наредном гему је завршио меч за тријумф после нешто више од сат времена игре.

Коментари / 0

Оставите коментар