Doha: Novak lako sa Verdaskom, slijedi Majer!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Dohi trijumfom nad Špancem Fernandom Verdaskom u dva seta.

Tenis 06.01.2016 | 17:00
Doha: Novak lako sa Verdaskom, slijedi Majer!

Đoković je do trijumfa nad Verdaskom došao sa 6:2, 6:2, posle jednog sata i sedam minuta igre.

Novak će u četvrtfinalu igrati sa Leonardom Majerom iz Argentine, koji je u drugoj rundi dobio Pabla Anduhara u dva seta.

Tok meča:

Verdasko je bolje počeo meč, došao do 0:30, ali je onda Novak vezao osam poena na svoj servis. U međuvremenu je i Španac lako uzeo svoj gem, pa nije bilo uzbuđenja na startu – 2:1 Đoković.

Ravnoteža nije dugo trajala, pošto je Verdasko naglo pao u četvrtom gemu – vezao je tri neiznuđene greške i Đoković je uz solidne riterne došao do 0:40. Realizovao je drugu brejk šansu pošto je Španac poslao forhend po dužini u aut (3:1).

Novak je rutinski uzeo i naredni gem, došao je i do nove brejk lopte, ali je tada Verdasko lepo izgradio poen i napao forhendom, da bi ubrzo smanjio na 4:2. Lagano je Novak dobio i sledeći svoj gem, da bi potom napravio još jedan brejk i priveo set kraju sa 6:2.

U prvom setu Đoković je imao tri vinera i četiri neiznuđene greške, dok je Verdasko upisao sedam direktnih poena i čak 17 grešaka.

Posle sigurnog servis gema na startu drugog seta, Novak je imao brejk šansu za 2:0, ali je Verdasko uspeo da se odbrani. Iako je u gemu koji je sledio Novak imao tri gem lopte, španski teniser je mnogo namučio Đokovića i došao na korak do brejka, ali je lopticu poslao u aut, a potom su usledila dva dobra servisa i vođstvo 2:1 najboljeg tenisera sveta.

Verdasko je brzo uzvratio za 2:2 i pripretio Novaku u narednom gemu, ali je srpski teniser uspeo da se odbrani i dođe do novog vođstva. U šestom gemu viđen je pad u igri španskog tenisera, koji je Đoković iskoristio, napravio brejk i poveo 4:2. Verdasko je do tada bio poprilično siguran na servisu, ali je Novak izborio tri brejk lopte, Španac je spasao prvu, ali je na drugoj napravio dvostruku servis grešku.

Španac se nije predavao posle olako izgubljenog servis gema, čemu u prilog govori njegova borba na 40:40 u sedmom gemu. Tada je viđena najbolja razmena udaraca na celom meču, u kojoj se Novak sve vreme branio, a Verdasko došao do brejk lopte pogodivši mrežicu, a potom liniju. Njih dvojica su potom nastavili borbu, a Đoković je bio bolji u njoj i već u narednom gemu je završio meč za trijumf posle nešto više od sat vremena igre.

Komentari / 0

Ostavite komentar