Хопман куп: Кирјос побиједио Марија, Серена се повукла!

Аустралијски тенисер Ник Кирјос победио је Британца Ендија Марија у најзанимљивијем мечу досадашњег трајања Хопман купа.

Тенис 06.01.2016 | 18:20
Хопман куп: Кирјос побиједио Марија, Серена се повукла!

Кирјос је до тријумфа дошао са 6:4, 7:6 (7:5), захваљујући импресивној игри и тако први пут у каријери славио против другог тенисера света.

Међутим, није све ишло по вољи младог Аустралијанца, па је поново правио шоу на терену, а о томе се више причало, него о његовој победи.

При резултату 4:4 у другом сету, Кирјос је направио грешку трчећи у покушају да стигне Маријев лоб, али је лопту послао далеко у аут. Аустралијанац тада није могао да сакрије разочарање што ће већи део публике у Перту био на страни његовог ривала, па се обратио једном гледаоцу који га је претходно вређао.

„Да ли ти играш? Да ли желиш да сиђеш доле и играш. Само ти седи у својој удобној столици. Само седи и гледај“, рекао је Кирјос.

Поред Кирјосове победе, дан на Хопман купу је обележило и повлачење најбоље тенисерке света Серене Вилијамс са тог такмичења. Вилијамсова је пропустила дуел Сједињених Држава и Украјине због упале левог колена, да би се повукла са свог првог меча у 2016. години у тренутку када је губила од Аустралијанке Јармиле Волф са 7:5, 2:1. Да би се избегла забуна, Волфова се раније такмичила под својим девојачким презименом – Гајдошова.

„Имам упалу која никако да прође. Пролази полако, али ми је потребно још времена. Заиста сам вредно тренирала између две сезоне, гурала сам себе до граница и заиста мислим да ће дан или два слободно направити разлику“, рекла је Серена.

Коментари / 0

Оставите коментар