Hopman kup: Kirjos pobijedio Marija, Serena se povukla!

Australijski teniser Nik Kirjos pobedio je Britanca Endija Marija u najzanimljivijem meču dosadašnjeg trajanja Hopman kupa.

Tenis 06.01.2016 | 18:20
Hopman kup: Kirjos pobijedio Marija, Serena se povukla!

Kirjos je do trijumfa došao sa 6:4, 7:6 (7:5), zahvaljujući impresivnoj igri i tako prvi put u karijeri slavio protiv drugog tenisera sveta.

Međutim, nije sve išlo po volji mladog Australijanca, pa je ponovo pravio šou na terenu, a o tome se više pričalo, nego o njegovoj pobedi.

Pri rezultatu 4:4 u drugom setu, Kirjos je napravio grešku trčeći u pokušaju da stigne Marijev lob, ali je loptu poslao daleko u aut. Australijanac tada nije mogao da sakrije razočaranje što će veći deo publike u Pertu bio na strani njegovog rivala, pa se obratio jednom gledaocu koji ga je prethodno vređao.

„Da li ti igraš? Da li želiš da siđeš dole i igraš. Samo ti sedi u svojoj udobnoj stolici. Samo sedi i gledaj“, rekao je Kirjos.

Pored Kirjosove pobede, dan na Hopman kupu je obeležilo i povlačenje najbolje teniserke sveta Serene Vilijams sa tog takmičenja. Vilijamsova je propustila duel Sjedinjenih Država i Ukrajine zbog upale levog kolena, da bi se povukla sa svog prvog meča u 2016. godini u trenutku kada je gubila od Australijanke Jarmile Volf sa 7:5, 2:1. Da bi se izbegla zabuna, Volfova se ranije takmičila pod svojim devojačkim prezimenom – Gajdošova.

„Imam upalu koja nikako da prođe. Prolazi polako, ali mi je potrebno još vremena. Zaista sam vredno trenirala između dve sezone, gurala sam sebe do granica i zaista mislim da će dan ili dva slobodno napraviti razliku“, rekla je Serena.

Komentari / 0

Ostavite komentar