Грбић и Лукач поново саиграчи!

Бивши нападач и голман Партизана сарађиваће и у Турској. Грбић изабрао Турску! Поново саиграч са Лукачем, стиже као замена за Ломану Луалуу! Према писању Спортског журнала нове клупске колеге биће му и Бруно Мезенга, Уго Родаљега...

 

Фудбал 06.01.2016 | 19:20
Грбић и Лукач поново саиграчи!

Петар Грбић је у уторак увече отпутовао у Турску и, уколико успешно прође лекарске прегледе, постаће члан тамошњег прволигаша Ахисара, пише Спортски журнал.

Црногорски нападач није се наиграо ове сезоне (свега девет мечева), па је решио да потражи нови клуб.

Понуда је било и из Јужне Кореје, међутим, одлука је пала на Турску, где ће му саиграч поново бити голман Милан Лукач, а ту је и бивши нападач Црвене звезде Бруно Мезенга.

За место у тиму Грбић ће се, поред осталих, борити и са искусним Колумбијцем Угом Родаљегом, тренутно најбољим стрелцем шестопласираног тима турског првенства са 11 голова.

Немања Михајловић је добио зелено светло да се прикључи Партизану, нови тренер Иван Томић много очекује и од Алена Стевановића, а у таквој ситуацији Петар Грбић је проценио да је за њега најбоље да оде. У конкуренцији Јужне Кореје и Турске изабрао је европску варијанту, па ће према информацијама Спортског журнала каријеру наставити у Ахисару.

Црногорски крилни фудбалер је у уторак увече отпутовао за Турску и сада га, пише даље Журнал, само лекарски прегледи деле од потписивања уговора са клубом који је у јесењем делу сезоне представљао једно од најпријатнијих изненађења у Супер лигу. Са Миланом Лукачом, Грбићевим некадашњим саиграчем из Хумске на голу, Ахисар се налази на деоби петог места на табели са Истанбул Башакшехиром, само бод иза Касимпаше и Галатасараја, додуше поприлично иза тимова који се боре за титулу Бешикташа и Фенербахчеа.

Лукач није нама у Србији једино познато лице у свлачионици Ахисара. Ту је и бивши нападач Црвене звезде Бруно Мезенга, најбољи стрелац је искусни Колумбијац Уго Родаљега, некадашњи нападач Фулама и Вигана, док Грбић стиже као замена за још једног премијерлигашког фудбалера Ломану Луалуу, који је ове сезоне напустио тим. Као домаћин Ахисар до изградње свог новог стадиона игра у Маниси.

У сваком случају, растанак Грбића и Партизана у којем је 27-годишњи Подгоричанин умео само на тренутке да заблиста, али није могао да вихорне продоре по десном крилу претвори у сталну опасност по противника. Стога ове сезоне само 549 суперлигашких минута на терену, гол против Младости и четири асистенције.

Коментари / 0

Оставите коментар