Grbić i Lukač ponovo saigrači!

Bivši napadač i golman Partizana sarađivaće i u Turskoj. Grbić izabrao Tursku! Ponovo saigrač sa Lukačem, stiže kao zamena za Lomanu Lualuu! Prema pisanju Sportskog žurnala nove klupske kolege biće mu i Bruno Mezenga, Ugo Rodaljega...

 

Fudbal 06.01.2016 | 19:20
Grbić i Lukač ponovo saigrači!

Petar Grbić je u utorak uveče otputovao u Tursku i, ukoliko uspešno prođe lekarske preglede, postaće član tamošnjeg prvoligaša Ahisara, piše Sportski žurnal.

Crnogorski napadač nije se naigrao ove sezone (svega devet mečeva), pa je rešio da potraži novi klub.

Ponuda je bilo i iz Južne Koreje, međutim, odluka je pala na Tursku, gde će mu saigrač ponovo biti golman Milan Lukač, a tu je i bivši napadač Crvene zvezde Bruno Mezenga.

Za mesto u timu Grbić će se, pored ostalih, boriti i sa iskusnim Kolumbijcem Ugom Rodaljegom, trenutno najboljim strelcem šestoplasiranog tima turskog prvenstva sa 11 golova.

Nemanja Mihajlović je dobio zeleno svetlo da se priključi Partizanu, novi trener Ivan Tomić mnogo očekuje i od Alena Stevanovića, a u takvoj situaciji Petar Grbić je procenio da je za njega najbolje da ode. U konkurenciji Južne Koreje i Turske izabrao je evropsku varijantu, pa će prema informacijama Sportskog žurnala karijeru nastaviti u Ahisaru.

Crnogorski krilni fudbaler je u utorak uveče otputovao za Tursku i sada ga, piše dalje Žurnal, samo lekarski pregledi dele od potpisivanja ugovora sa klubom koji je u jesenjem delu sezone predstavljao jedno od najprijatnijih iznenađenja u Super ligu. Sa Milanom Lukačom, Grbićevim nekadašnjim saigračem iz Humske na golu, Ahisar se nalazi na deobi petog mesta na tabeli sa Istanbul Bašakšehirom, samo bod iza Kasimpaše i Galatasaraja, doduše poprilično iza timova koji se bore za titulu Bešiktaša i Fenerbahčea.

Lukač nije nama u Srbiji jedino poznato lice u svlačionici Ahisara. Tu je i bivši napadač Crvene zvezde Bruno Mezenga, najbolji strelac je iskusni Kolumbijac Ugo Rodaljega, nekadašnji napadač Fulama i Vigana, dok Grbić stiže kao zamena za još jednog premijerligaškog fudbalera Lomanu Lualuu, koji je ove sezone napustio tim. Kao domaćin Ahisar do izgradnje svog novog stadiona igra u Manisi.

U svakom slučaju, rastanak Grbića i Partizana u kojem je 27-godišnji Podgoričanin umeo samo na trenutke da zablista, ali nije mogao da vihorne prodore po desnom krilu pretvori u stalnu opasnost po protivnika. Stoga ove sezone samo 549 superligaških minuta na terenu, gol protiv Mladosti i četiri asistencije.

Komentari / 0

Ostavite komentar