Опрез због кише која се леди при тлу

Саобраћај се и јутрос на већини путева у Републици Српској одвија успорено и отежано због ниске јутарње температуре, заснијеженог коловоза и поледице, а додатне потешкоће возачима причињава киша која се леди при тлу, посебно на подручју Источног Сарајева, Сокоца, Фоче и Добоја.

Босна и Херцеговина 06.01.2016 | 10:30
Опрез због кише која се леди при тлу

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске возачима савјетују максимално опрезну вожњу и обавезно посједовање зимске опреме.

На дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз.

Дежурне екипе предузећа за путеве су на терену, чисте и посипају све важније дионице тако да за сада путеве одржавају проходним.

Због предстојећих празника на снази је забрана превоза експлозивних материја у друмском саобраћају, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета, и то данас од поднева до сутра у поноћ, као и 9. јануара од 0.00 до 24.00 часа.

На магистралном путу Вукосавље - граница Републике Српске/Федерације БиХ /Каруше/, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка, продужена је измјена режима саобраћаја до 30. јуна, која подразумјева повремене обуставе саобраћаја.

У току су радови на изградњи обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко - Бијељина, због чега је измијењен режим саобраћаја у насељу Гредице. На дионици Брчко - Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања и возаче треба да на овим дионицама поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због прославе Дана Републике Српске, која ће бити организована у суботу, 9. јануара, у Бањалуци ће на снази бити потпуна обустава саобраћаја од 12.00 до 15.00 часова на дијелу Алеје Светог Саве од раскрснице са улицом Гундулићева до раскрснице са Булеваром војводе Петра Бојовића, те од 14.00 часова до кад је потребно на дијелу Улице краља Петра Првог Карађорђевића од раскрснице са Алејом Светог Саве до раскрснице са Улицом олимпијских побједника.

Због изласка возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој, на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор /Насеобина Лишња/ на снази је измјена режима саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На дионици регионалног пута дионица Вијака два - Разбој у току су радови на санацији клизишта и рехабилитацији коловозног застора, због чега се саобраћај одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила и привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На дионици регионалног пута Котор Варош - Митровићи ради извођења радова на реконструкцији и санацији градске водоводне мреже и проширења канализационе мреже, саобраћај се одвија наизмјенично једном саобраћајном траком, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На дионици регионалног пута Укрина - Вијака, у Вијачанима због радова на санацији коловоза саобраћај се одвија повремено једном траком. На путу Карановац - Митровићи на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, након завршених радова на побољшању услова одвијања саобраћаја, могућ је саобраћај за аутобусе са више од 22 сједишта и чија највећа дозвољена маса је већа од пет тона, те за возила чија укупна маса не прелази 16 тона, уз напомену да на великом клизишту у дужини од 20 метара, укупна ширина пута износи три метра, што је обиљежено адекватном вертикалном саобраћајном сигнализацијом.

На регионалном путу Братунац три - Дрињача остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи на аутобусе превозника холдинга "Дринатранс" Зворник.

На путевима у Федерацији БиХ због ниске температуре могућа је поледица на дионицама у вишим предјелима, посебно на правцу Гламоч - Млиниште, гдје пада ледена киша, као и на путевима на подручју Ливна, Дрвара, Бихаћа, Босанског Петровца и Санског Моста.

Магла смањује видљивост на путним правцима Сарајево - Кисељак, Нови Травник - Бугојно, Коњиц - Мостар, Чапљина - Столац - Неум, те на подручју Ливна, Томиславграда, Гламоча и Босанског Грахова.

Поводом православног Божића на подручју ФБиХ забрањен је превоз експлозивних материја данас од 12.00 до сутра до поноћи.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања на прелазак границе.

НН

Коментари / 0

Оставите коментар