Шпанија: Највећа заплијена дроге од `99.

Шпанска полиција запленила је три тоне кокаина пореклом из Колумбије и ухапсила 12 осумњичених кријумчара дроге из Шпаније, Британије и Холандије, објавили су шпански медији.

Свијет 06.01.2016 | 09:10
Шпанија: Највећа заплијена дроге од `99.

Дрога је заплењена у северозападној шпанској провинцији Галицији, а кријумчари су планирали да је транспортују на југ земље, где ју је у Коста дел Солу чекала банда британских кријумчара, пренела је агенција АФП.

Ово је највећа заплена кокаина у региону од 1999.

Полиција је 700 килограма кокаина открила у лажном дну комбија, који се усред јурњаве полиције за кријумчарима сударио са полицијским возилом, док је остатак дроге пронађен у једном индустријском складишту у граду Понтеведри, камуфлиран у виду дрвених палета.

Полиција је у склопу операције, која је спроведена 14. децембра у сарадњи са британским и америчким агенцијама за борбу против трговине дроге, привела седам Британаца, три држављана Холандије и два Шпанца.

Полиција сумња да су Британци били купци, а Холанђани продавци дроге, док су Шпанци били задужени за транспорт кокаина, који је у Шпанију допремљен бродом из Јужне Америке.

Извор:  Мондо

Коментари / 0

Оставите коментар