Španija: Najveća zaplijena droge od `99.

Španska policija zaplenila je tri tone kokaina poreklom iz Kolumbije i uhapsila 12 osumnjičenih krijumčara droge iz Španije, Britanije i Holandije, objavili su španski mediji.

Svijet 06.01.2016 | 09:10
Španija: Najveća zaplijena droge od `99.

Droga je zaplenjena u severozapadnoj španskoj provinciji Galiciji, a krijumčari su planirali da je transportuju na jug zemlje, gde ju je u Kosta del Solu čekala banda britanskih krijumčara, prenela je agencija AFP.

Ovo je najveća zaplena kokaina u regionu od 1999.

Policija je 700 kilograma kokaina otkrila u lažnom dnu kombija, koji se usred jurnjave policije za krijumčarima sudario sa policijskim vozilom, dok je ostatak droge pronađen u jednom industrijskom skladištu u gradu Pontevedri, kamufliran u vidu drvenih paleta.

Policija je u sklopu operacije, koja je sprovedena 14. decembra u saradnji sa britanskim i američkim agencijama za borbu protiv trgovine droge, privela sedam Britanaca, tri državljana Holandije i dva Španca.

Policija sumnja da su Britanci bili kupci, a Holanđani prodavci droge, dok su Španci bili zaduženi za transport kokaina, koji je u Španiju dopremljen brodom iz Južne Amerike.

Izvor:  Mondo

Komentari / 0

Ostavite komentar