Преко седам гора и седам мора вратио се тамо где му је мјесто!

Џикићев пут до Хумске! Кад год би се у прошлости поменула могућност да Партизан доведе новог тренера, Џикићево име наметало се само по себи. А знао је и 44-годишњи стручњак занимљивим изјавама да покаже да одскаче од шаблона и клишеа.

Кошарка 06.01.2016 | 21:00
Преко седам гора и седам мора вратио се тамо где му је мјесто!

Александар Џикић вратио се у Партизан после више од 10 година и на клупи црно-белих замениће Петра Божића. Џикићев пут до места главног тренеа Партизана није био ни лак ни једноставан, а водио је преко пола света.

И не само то, у Партизан стиже у тренутку када се црно-бели боре за опстанак у Јадранској лиги што им се никада до сада није десило.

Неће Џикић имати ни много времена, пошто ће као главни тренер црно-белих дебитовати већ за пет дана и то у балканском кошаркашком класику против Цибоне у хали Пионир.

Остаје, наравно, и да се види да ли ће управа клуба довести новом тренеру бар једно појачање, а та одлука мора да буде донесена веома брзо, пошто рок за регистрацију играча за Јадранску лигу истиче 10. јануара.

У сваком случају, Партизан је у Џикићу добио неког у којем су навијачи често видели истинског наследника Душка Вујошевића. Управо је њему Џикић био помоћник у периоду од 2001. до 2005. године. У Партизан је дошао 1999, а пре тога је био у Беовуку.

Радио је и као помоћни тренер у Тимбервулфсима, а потом самостално у Олимпији, Крки, Лијетувос Ритасу, МЗТ-у и селекцији Македоније.

Водио је Џикић и репрезентацију Србије за играче до 20 година на првенствима Европе 2011. и 2012. године.И кад год би се у прошлости поменула могућност да Партизан доведе новог тренера, Џикићево име наметало се само по себи. А знао је и 44-годишњи стручњак занимљивим изјавама да покаже да одскаче од шаблона и клишеа.

Последњи ангажман имао је у Крки коју је напустио у јуну 2015. године, а са овим тимом је четири пута био првак Словеније. 

Коментари / 0

Оставите коментар