Preko sedam gora i sedam mora vratio se tamo gde mu je mjesto!

Džikićev put do Humske! Kad god bi se u prošlosti pomenula mogućnost da Partizan dovede novog trenera, Džikićevo ime nametalo se samo po sebi. A znao je i 44-godišnji stručnjak zanimljivim izjavama da pokaže da odskače od šablona i klišea.

Košarka 06.01.2016 | 21:00
Preko sedam gora i sedam mora vratio se tamo gde mu je mjesto!

Aleksandar Džikić vratio se u Partizan posle više od 10 godina i na klupi crno-belih zameniće Petra Božića. Džikićev put do mesta glavnog trenea Partizana nije bio ni lak ni jednostavan, a vodio je preko pola sveta.

I ne samo to, u Partizan stiže u trenutku kada se crno-beli bore za opstanak u Jadranskoj ligi što im se nikada do sada nije desilo.

Neće Džikić imati ni mnogo vremena, pošto će kao glavni trener crno-belih debitovati već za pet dana i to u balkanskom košarkaškom klasiku protiv Cibone u hali Pionir.

Ostaje, naravno, i da se vidi da li će uprava kluba dovesti novom treneru bar jedno pojačanje, a ta odluka mora da bude donesena veoma brzo, pošto rok za registraciju igrača za Jadransku ligu ističe 10. januara.

U svakom slučaju, Partizan je u Džikiću dobio nekog u kojem su navijači često videli istinskog naslednika Duška Vujoševića. Upravo je njemu Džikić bio pomoćnik u periodu od 2001. do 2005. godine. U Partizan je došao 1999, a pre toga je bio u Beovuku.

Radio je i kao pomoćni trener u Timbervulfsima, a potom samostalno u Olimpiji, Krki, Lijetuvos Ritasu, MZT-u i selekciji Makedonije.

Vodio je Džikić i reprezentaciju Srbije za igrače do 20 godina na prvenstvima Evrope 2011. i 2012. godine.I kad god bi se u prošlosti pomenula mogućnost da Partizan dovede novog trenera, Džikićevo ime nametalo se samo po sebi. A znao je i 44-godišnji stručnjak zanimljivim izjavama da pokaže da odskače od šablona i klišea.

Poslednji angažman imao je u Krki koju je napustio u junu 2015. godine, a sa ovim timom je četiri puta bio prvak Slovenije. 

Komentari / 0

Ostavite komentar