Шта и како је Гулит савјетовао Депаја?!

Батали ролс-ројс и хамер, буди мушко - играј фудбал! Легендарни Холанђанин сматра да би 21-годишњег земљака скупо могао да кошта екстравагантан живот ван терена.

Фудбал 11.01.2016 | 10:40
Шта и како је Гулит савјетовао Депаја?!

Стигао је можда и као прва звезда прелазног рока, шест месеци касније 21-годишњи Мемфис Депај осетио је на својој кожи како изгледа када у Манчестер јунајтеду не правиш разлику. Прослављени земљак Руд Гулит сматра да је некадашње крило ПСВ-а сам крив за критике, јер није пуним бићем на Олд Трафорду.

Екстравагантан живот ван фудбала мога би скупо да га кошта.
"Мемфис би требало да се концетрише на фудбал. Било би штета да пропадне због свих ових споредних ствари. Он је тај који мора да се постара да се пише о Мемфису фудбалеру. Мора да прихвати критике као мушкарац и обави посао који има као фудбалер", оштро ће Гулит у колумни за холандски Де Телеграф.

Логично, јер се о "Мемфису фудбалеру" писало само у августу после два гола у првој утакмици у стартној постави Манчестер јунајтеда у квалификацијама за Лигу шампиона. Од тада само још два гола у Премијер лиги, али и текстови о његовом доласку на тренинг у луксузном ролс-ројс кабриолету и промашајима какви не приличе Јунајтедовим играчима.

"Не сме тако брзо да се задовољи. Ако добијеш шансу три пута и погодиш само једном мораш да прихватиш да баш и ниси био сјајан. На овом нивоу то није довољно. Ако добијеш једну прилику, мораш сам себи да створиш притисак да би се изборио за другу. О томе се ради на овом нивоу. И даље сам његов велики обожавалац, верујем да ће успети, али мора да се потрудио да га више не гледају као лошег момка, већ као играча са бројним квалитетима. Млад је, има времена да покаже класу у премијер лиги, али пре тога мора да избегне да се о њему пише због ванфудбалских ствари. У оваквој ситуацији просто не смеш да се појавиш на тренингу у ганц новом ролс-ројсу или хамеру", саветује Гулит.

Депај ће морати још много да ради не би ли достигао Рудов ниво.

Коментари / 0

Оставите коментар