Šta i kako je Gulit savjetovao Depaja?!

Batali rols-rojs i hamer, budi muško - igraj fudbal! Legendarni Holanđanin smatra da bi 21-godišnjeg zemljaka skupo mogao da košta ekstravagantan život van terena.

Fudbal 11.01.2016 | 10:40
Šta i kako je Gulit savjetovao Depaja?!

Stigao je možda i kao prva zvezda prelaznog roka, šest meseci kasnije 21-godišnji Memfis Depaj osetio je na svojoj koži kako izgleda kada u Mančester junajtedu ne praviš razliku. Proslavljeni zemljak Rud Gulit smatra da je nekadašnje krilo PSV-a sam kriv za kritike, jer nije punim bićem na Old Trafordu.

Ekstravagantan život van fudbala moga bi skupo da ga košta.
"Memfis bi trebalo da se koncetriše na fudbal. Bilo bi šteta da propadne zbog svih ovih sporednih stvari. On je taj koji mora da se postara da se piše o Memfisu fudbaleru. Mora da prihvati kritike kao muškarac i obavi posao koji ima kao fudbaler", oštro će Gulit u kolumni za holandski De Telegraf.

Logično, jer se o "Memfisu fudbaleru" pisalo samo u avgustu posle dva gola u prvoj utakmici u startnoj postavi Mančester junajteda u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Od tada samo još dva gola u Premijer ligi, ali i tekstovi o njegovom dolasku na trening u luksuznom rols-rojs kabrioletu i promašajima kakvi ne priliče Junajtedovim igračima.

"Ne sme tako brzo da se zadovolji. Ako dobiješ šansu tri puta i pogodiš samo jednom moraš da prihvatiš da baš i nisi bio sjajan. Na ovom nivou to nije dovoljno. Ako dobiješ jednu priliku, moraš sam sebi da stvoriš pritisak da bi se izborio za drugu. O tome se radi na ovom nivou. I dalje sam njegov veliki obožavalac, verujem da će uspeti, ali mora da se potrudio da ga više ne gledaju kao lošeg momka, već kao igrača sa brojnim kvalitetima. Mlad je, ima vremena da pokaže klasu u premijer ligi, ali pre toga mora da izbegne da se o njemu piše zbog vanfudbalskih stvari. U ovakvoj situaciji prosto ne smeš da se pojaviš na treningu u ganc novom rols-rojsu ili hameru", savetuje Gulit.

Depaj će morati još mnogo da radi ne bi li dostigao Rudov nivo.

Komentari / 0

Ostavite komentar