Мурињо одбио повратак у Реал због Јунајтеда!

Португалски стручњак Жозе Мурињо одбио је да се врати у Реал Мадрид јер жели да преузме Манчестер Јунајтед на крају сезоне.

Фудбал 07.01.2016 | 20:00
Мурињо одбио повратак у Реал због Јунајтеда!

Шпански лист „Ел Паис“ истиче да је Мурињо био први избор председника Флорентина Переса, али Португалац се нада да ће на крају сезоне наследити Луја Ван Гала.

’Краљевски’ клуб почео је да размишља о смени Бенитеса почетком децембра и првог кога су контактирали био је Жозе, недељу дана пошто је добио отказ у Челсију.

Други разговор десио се по окончању сарадње са лондонским клубом, али је он одбио повратак на ’Бернабеу’.

Пошто нису наишли на одговор који су очекивали, челници Реала пружили су подршку Бенитесу, али је тим наставио да бележи резултате испод очекиваног нивоа. Четвртог дана нове године потврђене су информације шпанских медија да ће Зинедин Зидан, тренер Реал Мадрид Кастиље, заменити Шпанца.

Француз је до сада водио Б тим Мадриђана, а претходно је био помоћник Карлу Анчелотију.

Што се тиче Муриња, он је после претходног мандата у престоници Шпаније (2010-2013) оставио клуб у расулу – директно је био одговоран за пооштравање односа са највећим ривалом Барселоном, као и угњетавања првог голмана Икера Касиљаса.

У свлачионици није владала добра атмосфера, а највећи противници Португалца били су капитен Серхио Рамос, Кристијано Роналдо, Пепе, Дани Карвахал, Марсело и Карим Бензема.

Такође, не би било необично да Мурињо преузме Јунајтед јер је рекао да неће правити паузу након боравка на ’Стамфорд Бриџу’, док се Ван Галу љуља клупа због очајних игара и резултата у последњих неколико недеља.

Коментари / 0

Оставите коментар