Murinjo odbio povratak u Real zbog Junajteda!

Portugalski stručnjak Žoze Murinjo odbio je da se vrati u Real Madrid jer želi da preuzme Mančester Junajted na kraju sezone.

Fudbal 07.01.2016 | 20:00
Murinjo odbio povratak u Real zbog Junajteda!

Španski list „El Pais“ ističe da je Murinjo bio prvi izbor predsednika Florentina Peresa, ali Portugalac se nada da će na kraju sezone naslediti Luja Van Gala.

’Kraljevski’ klub počeo je da razmišlja o smeni Benitesa početkom decembra i prvog koga su kontaktirali bio je Žoze, nedelju dana pošto je dobio otkaz u Čelsiju.

Drugi razgovor desio se po okončanju saradnje sa londonskim klubom, ali je on odbio povratak na ’Bernabeu’.

Pošto nisu naišli na odgovor koji su očekivali, čelnici Reala pružili su podršku Benitesu, ali je tim nastavio da beleži rezultate ispod očekivanog nivoa. Četvrtog dana nove godine potvrđene su informacije španskih medija da će Zinedin Zidan, trener Real Madrid Kastilje, zameniti Španca.

Francuz je do sada vodio B tim Madriđana, a prethodno je bio pomoćnik Karlu Ančelotiju.

Što se tiče Murinja, on je posle prethodnog mandata u prestonici Španije (2010-2013) ostavio klub u rasulu – direktno je bio odgovoran za pooštravanje odnosa sa najvećim rivalom Barselonom, kao i ugnjetavanja prvog golmana Ikera Kasiljasa.

U svlačionici nije vladala dobra atmosfera, a najveći protivnici Portugalca bili su kapiten Serhio Ramos, Kristijano Ronaldo, Pepe, Dani Karvahal, Marselo i Karim Benzema.

Takođe, ne bi bilo neobično da Murinjo preuzme Junajted jer je rekao da neće praviti pauzu nakon boravka na ’Stamford Bridžu’, dok se Van Galu ljulja klupa zbog očajnih igara i rezultata u poslednjih nekoliko nedelja.

Komentari / 0

Ostavite komentar