Готово је: Џикић нови тренер Партизана!

Управа црно-белих у уторак је споразумно окончала сарадњу са Петром Божићем и на његово место именовала Александра Џикића.

Кошарка 05.01.2016 | 20:45
Готово је: Џикић нови тренер Партизана!

Кошаркашки клуб Партизан наставиће најтежу сезону у својој историји са новим шефом стручног штаба!

Као што је и најављено после убедљивог, па и понижавајућег пораза црно-белих од Сутјеске у Никшићу (82:71), то ће бити Александар Џикић, некадашњи помоћник Душка Вујошевића, Дарка Русоа и Ненада Трајковића.

Џикићу (44) је тако указана велика част, али и још већа обавеза, да Партизан прво спаси испадања из АБА лиге, а потом да у координираном дејству са управом врати клуб тамо где му је место, а минимум би требало да буде борба за трофеје на регионалној и домаћој сцени.

Партизан осам кола пре краја такмичења у АБА лиги дели последње место на табели са Игокеом и Сутјеском. Те три екипе имају скор 6-12, али треба истаћи да МЗТ Скопље на петој позицији има само две победе више (8-10).

Преносимо и званично саопштење из Хумске 1...

"Овог поподнева, управа црно-белих и досадашњи тренер Петар Божић споразумно су раскинули сарадњу.

Након јучерашњег меча у Никшићу, КК Партизан НИС је донео одлуку о промени тренера првог тима. Уместо најтрофејнијег капитена у историји клуба, екипу Партизана ће у наредном периоду предводити Александар Џикић.

Нови тренер црно-белих, до јуна 2015. је радио као селектор репрезентације Македоније. Пре тога је тренирао екипу Крке из Новог Места у два наврата, љубљанску Олимпију и Лијетувос Ритас. Пре самосталних ангажмана, Џикић је радио две године као помоћни тренер у Минесота Тимбервулвсима, док је од 1999. до 2005. године радио на месту помоћног тренера КК Партизан.

Током досадашње каријере, нови тренер црно-белих освојио је ФИБА Еврочеленџ куп, четири титуле првака Словеније и два национална купа те земље. Као помоћни тренер КК Партизан, Џикић је освојио четири титуле првака државе и два национална купа.

КК Партизан НИС захваљује се Петру Божићу на преданом раду и свему што је учинио за клуб. Хумска 1 и хала Пионир биће увек места на којима је Петар Божић више него добродошао".

Званична промоција Џикића у шефа струке биће уприличена највероватније у среду, а његов први задатак - осим припреме недељног меча против Цибоне у Пиониру - биће анализа постојећег састава и могућности да се до 10. јануара, до када је могуће лиценцирати нове играче за АБА лигу 2015/16, ангажује једно или два појачања.

Коментари / 0

Оставите коментар