Gotovo je: Džikić novi trener Partizana!

Uprava crno-belih u utorak je sporazumno okončala saradnju sa Petrom Božićem i na njegovo mesto imenovala Aleksandra Džikića.

Košarka 05.01.2016 | 20:45
Gotovo je: Džikić novi trener Partizana!

Košarkaški klub Partizan nastaviće najtežu sezonu u svojoj istoriji sa novim šefom stručnog štaba!

Kao što je i najavljeno posle ubedljivog, pa i ponižavajućeg poraza crno-belih od Sutjeske u Nikšiću (82:71), to će biti Aleksandar Džikić, nekadašnji pomoćnik Duška Vujoševića, Darka Rusoa i Nenada Trajkovića.

Džikiću (44) je tako ukazana velika čast, ali i još veća obaveza, da Partizan prvo spasi ispadanja iz ABA lige, a potom da u koordiniranom dejstvu sa upravom vrati klub tamo gde mu je mesto, a minimum bi trebalo da bude borba za trofeje na regionalnoj i domaćoj sceni.

Partizan osam kola pre kraja takmičenja u ABA ligi deli poslednje mesto na tabeli sa Igokeom i Sutjeskom. Te tri ekipe imaju skor 6-12, ali treba istaći da MZT Skoplje na petoj poziciji ima samo dve pobede više (8-10).

Prenosimo i zvanično saopštenje iz Humske 1...

"Ovog popodneva, uprava crno-belih i dosadašnji trener Petar Božić sporazumno su raskinuli saradnju.

Nakon jučerašnjeg meča u Nikšiću, KK Partizan NIS je doneo odluku o promeni trenera prvog tima. Umesto najtrofejnijeg kapitena u istoriji kluba, ekipu Partizana će u narednom periodu predvoditi Aleksandar Džikić.

Novi trener crno-belih, do juna 2015. je radio kao selektor reprezentacije Makedonije. Pre toga je trenirao ekipu Krke iz Novog Mesta u dva navrata, ljubljansku Olimpiju i Lijetuvos Ritas. Pre samostalnih angažmana, Džikić je radio dve godine kao pomoćni trener u Minesota Timbervulvsima, dok je od 1999. do 2005. godine radio na mestu pomoćnog trenera KK Partizan.

Tokom dosadašnje karijere, novi trener crno-belih osvojio je FIBA Evročelendž kup, četiri titule prvaka Slovenije i dva nacionalna kupa te zemlje. Kao pomoćni trener KK Partizan, Džikić je osvojio četiri titule prvaka države i dva nacionalna kupa.

KK Partizan NIS zahvaljuje se Petru Božiću na predanom radu i svemu što je učinio za klub. Humska 1 i hala Pionir biće uvek mesta na kojima je Petar Božić više nego dobrodošao".

Zvanična promocija Džikića u šefa struke biće upriličena najverovatnije u sredu, a njegov prvi zadatak - osim pripreme nedeljnog meča protiv Cibone u Pioniru - biće analiza postojećeg sastava i mogućnosti da se do 10. januara, do kada je moguće licencirati nove igrače za ABA ligu 2015/16, angažuje jedno ili dva pojačanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar