Троје сирочади се уселило у нову кућу

Након нашег прилога у јуну прошле године о троје малољетне дјеце из Грбавице код Брчког, који су за кратко вријеме остали без оба родитеља, Милка, Милена и Мирко Кузмановић уселили су у нову кућу.

Република Српска 05.01.2016 | 17:15
Троје сирочади се уселило у нову кућу

Наш позив за помоћ овој дјеци подржао је велики број хуманиста - појединаца и колектива из земље и иностранства, па ће празник Христовог рођења прославити у топлини свог дома.

За три мјесеца, колико су трајали радови, Милка - сада први разред Гимназије, Милена – девети основне и очев имењак Мирко – одликаш у другом основне, уз освештање и благослов парохијских свештеника, уселили су у нови дом.

„Ово освештање и молитва за љубав и милост Божју малим Кузмановићима су ми испунили и срце и душу: захваљујући Богу, БН телевизији и добрим људима, саграђена је права љепотица, кућа у којој ће они, уз бригу и старање њихове тетке и остале родбине, хуманих људи, а надам се и локалне власти, стасати у љубави и слози у добре људе“, рекао је након освештења парохијски свештеник Миодраг Тошић.

Најмлађи међу дјецом, осмогодишњи Мирко, обећава да ће и даље бити одличан ђак и слушати секе и тетку, а с поносом истиче – ово је моја кућа, док старија сестра Милка, уз захвалност свим донаторима не скрива задовољство и додаје – ова кућа нам враћа наду да и ми некоме припадамо.

Све послове на градилишту с пуно труда и љубави водио је Мирков ујак Тришо Петрић из Бијељине без чијег би несебичног жртвовања и ангажовања прича о трагечној судбини малих Кузмановића сигурно имала другачији епилог.

„Уз захвалност господину Владимиру Тришићу и свим људима који су на било који начин помогли, морам рећи да су ми осјећања у овом часу подијељена: на једној страни срећа и задовољство што су дјеца добила заиста лијепу кућу, на другој туга због истине да ће одрастати без родитељске љубави. Учинићемо све да им у томе помогнемо“, каже дјед Тришо.

Старатељство о дјеци, умјесто старих и болесних Миркових родитеља, Центар за социјални рад повјерио је његовој сестри Стани Старек која ће, иако стално настањена у Подравини у Републици Хрватској, боравити у Грбавици и бринути о њиховом одрастању и школовању.

„Ту сам да им омогућим што боље услове, а вјерујем да ћемо полако, уз подршку и разумијевање добрих људи, набавити у кућу и све што у овом тренутку недостаје – од простирки на подовима, рачунара, завјеса, ормара за гардеробу и осталих потреба“, оптимиста је старатељка малих Кузмановића.

Рачуни за помоћ:

554-101-003379-05-63 (КМ)

554-203-001946 -05-08 (девизни)

СWИФТ-цоде: ПАВЛБА22,

ИБАН: БА395542030019460508,

ПАВЛОВИЋ ИНТЕРНАЦИОНАЛ БАНКА, а.д. СЛОБОМИР

Филијала у Брчком

На име: Кузмановић (Мирка) Милка

ГРБАВИЦА ББ, БА-76100 Брчко дистрикт БиХ.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Рајко

05.01.2016 16:24

Кад зивимо у супа**ој дрзави добро је да бар имамо хуманих људи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

05.01.2016 17:05

Свака цаст!Будимо људи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купујмо домаће

05.01.2016 18:13

Има и добри људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

05.01.2016 23:53

Никада ми нова година није боље почела. На овакве вијести треба трошити енергију, не на је.ене састанке лопова. Колико би се могло оваквих кућа направити да се државне паре не троше на 185 крсних слава и пијанки политичара??? Могла би сваке седмице по једна да никне... Кућа је прелијепа, а ускоро ће дјеца добити све што им треба. Бит ће пуна и намјештаја, и компјутера прије прољећа. Овакве ствари требају бити државни празници. Свака част БН-у и новинарима који су направили најљепши прилог за почетак нове године.

ОДГОВОРИТЕ