Troje siročadi se uselilo u novu kuću

Nakon našeg priloga u junu prošle godine o troje maloljetne djece iz Grbavice kod Brčkog, koji su za kratko vrijeme ostali bez oba roditelja, Milka, Milena i Mirko Kuzmanović uselili su u novu kuću.

Republika Srpska 05.01.2016 | 17:15
Troje siročadi se uselilo u novu kuću

Naš poziv za pomoć ovoj djeci podržao je veliki broj humanista - pojedinaca i kolektiva iz zemlje i inostranstva, pa će praznik Hristovog rođenja proslaviti u toplini svog doma.

Za tri mjeseca, koliko su trajali radovi, Milka - sada prvi razred Gimnazije, Milena – deveti osnovne i očev imenjak Mirko – odlikaš u drugom osnovne, uz osveštanje i blagoslov parohijskih sveštenika, uselili su u novi dom.

„Ovo osveštanje i molitva za ljubav i milost Božju malim Kuzmanovićima su mi ispunili i srce i dušu: zahvaljujući Bogu, BN televiziji i dobrim ljudima, sagrađena je prava ljepotica, kuća u kojoj će oni, uz brigu i staranje njihove tetke i ostale rodbine, humanih ljudi, a nadam se i lokalne vlasti, stasati u ljubavi i slozi u dobre ljude“, rekao je nakon osveštenja parohijski sveštenik Miodrag Tošić.

Najmlađi među djecom, osmogodišnji Mirko, obećava da će i dalje biti odličan đak i slušati seke i tetku, a s ponosom ističe – ovo je moja kuća, dok starija sestra Milka, uz zahvalnost svim donatorima ne skriva zadovoljstvo i dodaje – ova kuća nam vraća nadu da i mi nekome pripadamo.

Sve poslove na gradilištu s puno truda i ljubavi vodio je Mirkov ujak Trišo Petrić iz Bijeljine bez čijeg bi nesebičnog žrtvovanja i angažovanja priča o tragečnoj sudbini malih Kuzmanovića sigurno imala drugačiji epilog.

„Uz zahvalnost gospodinu Vladimiru Trišiću i svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli, moram reći da su mi osjećanja u ovom času podijeljena: na jednoj strani sreća i zadovoljstvo što su djeca dobila zaista lijepu kuću, na drugoj tuga zbog istine da će odrastati bez roditeljske ljubavi. Učinićemo sve da im u tome pomognemo“, kaže djed Trišo.

Starateljstvo o djeci, umjesto starih i bolesnih Mirkovih roditelja, Centar za socijalni rad povjerio je njegovoj sestri Stani Starek koja će, iako stalno nastanjena u Podravini u Republici Hrvatskoj, boraviti u Grbavici i brinuti o njihovom odrastanju i školovanju.

„Tu sam da im omogućim što bolje uslove, a vjerujem da ćemo polako, uz podršku i razumijevanje dobrih ljudi, nabaviti u kuću i sve što u ovom trenutku nedostaje – od prostirki na podovima, računara, zavjesa, ormara za garderobu i ostalih potreba“, optimista je starateljka malih Kuzmanovića.

Računi za pomoć:

554-101-003379-05-63 (KM)

554-203-001946 -05-08 (devizni)

SWIFT-code: PAVLBA22,

IBAN: BA395542030019460508,

PAVLOVIĆ INTERNACIONAL BANKA, a.d. SLOBOMIR

Filijala u Brčkom

Na ime: Kuzmanović (Mirka) Milka

GRBAVICA BB, BA-76100 Brčko distrikt BiH.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rajko

05.01.2016 16:24

Kad zivimo u supa**oj drzavi dobro je da bar imamo humanih ljudi!

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

05.01.2016 17:05

Svaka cast!Budimo ljudi!

ODGOVORITE
Name

Купујмо домаће

05.01.2016 18:13

Има и добри људи.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

05.01.2016 23:53

Nikada mi nova godina nije bolje počela. Na ovakve vijesti treba trošiti energiju, ne na je.ene sastanke lopova. Koliko bi se moglo ovakvih kuća napraviti da se državne pare ne troše na 185 krsnih slava i pijanki političara??? Mogla bi svake sedmice po jedna da nikne... Kuća je prelijepa, a uskoro će djeca dobiti sve što im treba. Bit će puna i namještaja, i kompjutera prije proljeća. Ovakve stvari trebaju biti državni praznici. Svaka čast BN-u i novinarima koji su napravili najljepši prilog za početak nove godine.

ODGOVORITE