Ризница трофеја и вјечност без гола!

Фудбалер Барселоне Хавијер Маскерано одиграо 255 утакмица за Каталонце и још се није уписао у стрелце. Изједначио рекорд са Микаелом Рајзингером.

Фудбал 10.01.2016 | 10:00
Ризница трофеја и вјечност без гола!

Барселона није успела да постигне гол против Еспањола, самим тим ни да Хавијер Маскерано искористи последњу прилику да не постане рекордер у дресу каталонског клуба по броју одиграних утакмица без поготка.

Аргентинац се у суботу изједначио са Микаелом Рајзингером, некадашњим дефанзивцем са Камп Ноуа.

Маскерано је одиграо 255 званичних утакмица за Барсу и није успео да се упише у стрелце. Од када је у сезони 2010-2011 стигао из Ливерпула у Каталонију не зна за погодак.

Утакмице:

Примера: 153
Лига шампиона: 54
Куп краља: 34
Суперкуп Шпаније: 8
Суперкуп Европе: 2
ФИФА клупско првенство: 4

Маскерано је у другим клубовима за које је играо, ипак, успевао понекад да затресе противничку мрежу. У дресу Ливерпула постигао је два гола, а исто толико и за Коринтијанс. У Ривер Плати, у којој је почео каријеру, био је стрелац једном. У Барселони је, са друге стране, провео највише сезона.

За Аргентину је одиграо 122 утакмице и постигао три гола.

Рајзингер је такође одиграо 255 утакмица за Барселону.

Примера: 173
Лига шампиона: 44
Куп краља: 20
Суперкуп Шпаније: 6
Куп УЕФА: 11
Суперкуп Европе: 1

Маскерано је са Барселоном освојио Примеру три пута, Куп краља, Суперкуп Шпаније, Суперкуп Европе, ФИФА Светско првенство за клубове и Лигу шампиона по два пута. Укупно 13 трофеја за пет година.

Коментари / 0

Оставите коментар