Riznica trofeja i vječnost bez gola!

Fudbaler Barselone Havijer Maskerano odigrao 255 utakmica za Katalonce i još se nije upisao u strelce. Izjednačio rekord sa Mikaelom Rajzingerom.

Fudbal 10.01.2016 | 10:00
Riznica trofeja i vječnost bez gola!

Barselona nije uspela da postigne gol protiv Espanjola, samim tim ni da Havijer Maskerano iskoristi poslednju priliku da ne postane rekorder u dresu katalonskog kluba po broju odigranih utakmica bez pogotka.

Argentinac se u subotu izjednačio sa Mikaelom Rajzingerom, nekadašnjim defanzivcem sa Kamp Noua.

Maskerano je odigrao 255 zvaničnih utakmica za Barsu i nije uspeo da se upiše u strelce. Od kada je u sezoni 2010-2011 stigao iz Liverpula u Kataloniju ne zna za pogodak.

Utakmice:

Primera: 153
Liga šampiona: 54
Kup kralja: 34
Superkup Španije: 8
Superkup Evrope: 2
FIFA klupsko prvenstvo: 4

Maskerano je u drugim klubovima za koje je igrao, ipak, uspevao ponekad da zatrese protivničku mrežu. U dresu Liverpula postigao je dva gola, a isto toliko i za Korintijans. U River Plati, u kojoj je počeo karijeru, bio je strelac jednom. U Barseloni je, sa druge strane, proveo najviše sezona.

Za Argentinu je odigrao 122 utakmice i postigao tri gola.

Rajzinger je takođe odigrao 255 utakmica za Barselonu.

Primera: 173
Liga šampiona: 44
Kup kralja: 20
Superkup Španije: 6
Kup UEFA: 11
Superkup Evrope: 1

Maskerano je sa Barselonom osvojio Primeru tri puta, Kup kralja, Superkup Španije, Superkup Evrope, FIFA Svetsko prvenstvo za klubove i Ligu šampiona po dva puta. Ukupno 13 trofeja za pet godina.

Komentari / 0

Ostavite komentar