Људи, шта је ово?! Опет неко некога...?! Лука Јовић је фудбалер Аполона?!

По старом, добром, опробаном рецепту, наши таленти настављају да напуштају Србију преко – Кипра!

Фудбал 05.01.2016 | 20:00
Људи, шта је ово?! Опет неко некога...?! Лука Јовић је фудбалер Аполона?!

Колико су својевремено Никола Аксентијевић и Никола Максимовић били "фудбалери" кипарског Аполона, толико је и сада, према писању "Спорта", Лука Јовић.

Стара, добро позната база за "привремену регистрацију" откупљених фудбалера од Партизана и Црвене звезде, док се тражи инострани ангажман, и даље ради када је у питању агенција Пинија Захавија.

"Спорт", у издању од уторка, пише да је пре годину дана, у паничној јурњави за УЕФА лиценцом, Црвена звезда продала 70 одсто права на уговор Јовића, а да иза Захавија (у међувремену, ФИФА је забранила учешће "треће стране" у трансферима) заправо стоји Аполон, чији је Јовић формално играч већ годину дана.

"Аполон је платио црвено-белима 1,4 милиона евра за Јовића и, по папирима, кипарски прволигаш је тренутно већински власник младог нападача", пише овај листи и додаје да "постоје индиције да је јесенас Јовић имао само део гарантоване минутаже која стоји у договору" ове три стране.

Због тога, наводи аутор текста, недавно је у Љутице Богдана стигао допис из Лимасола, у којем се тражи да Црвена звезда изнесе даље планове везане за младог голгетера, који је често био у трећем плану у првом делу сезоне, иза Уга Вијире и Предрага Сикимића.

Кипрани (читај: Захави) тиме нису задовољни, па је послата незванична понуда да се за 300.000 евра откупи и преосталих 30 одсто Јовићевог уговора, после чега би прави власници одређивали где ће од недавно пунолетни центарфор играти у 2016. години.

Током првог дела Суперлиге, упитан за Јовићеве минуте на терену (1.041), тренер Миодраг Божовић је између осталог рекао да је "питање у којој мери је он будућност Звезде", очигледно алудирајући на то да је практично играч другог клуба, иза којег се крије моћна менаџерска агенција која је, у последњих неколико година, на овај и сличне начине одвела из Србије велики број углавном младих фудбалера, пре напуњене 20. године.

На крају, постоји могућност да Звезда успе да задржи Јовића до краја сезоне, али је чињеница да је питање дана када ће му менаџери пронаћи нови клуб.

Коментари / 0

Оставите коментар