Ljudi, šta je ovo?! Opet neko nekoga...?! Luka Jović je fudbaler Apolona?!

Po starom, dobrom, oprobanom receptu, naši talenti nastavljaju da napuštaju Srbiju preko – Kipra!

Fudbal 05.01.2016 | 20:00
Ljudi, šta je ovo?! Opet neko nekoga...?! Luka Jović je fudbaler Apolona?!

Koliko su svojevremeno Nikola Aksentijević i Nikola Maksimović bili "fudbaleri" kiparskog Apolona, toliko je i sada, prema pisanju "Sporta", Luka Jović.

Stara, dobro poznata baza za "privremenu registraciju" otkupljenih fudbalera od Partizana i Crvene zvezde, dok se traži inostrani angažman, i dalje radi kada je u pitanju agencija Pinija Zahavija.

"Sport", u izdanju od utorka, piše da je pre godinu dana, u paničnoj jurnjavi za UEFA licencom, Crvena zvezda prodala 70 odsto prava na ugovor Jovića, a da iza Zahavija (u međuvremenu, FIFA je zabranila učešće "treće strane" u transferima) zapravo stoji Apolon, čiji je Jović formalno igrač već godinu dana.

"Apolon je platio crveno-belima 1,4 miliona evra za Jovića i, po papirima, kiparski prvoligaš je trenutno većinski vlasnik mladog napadača", piše ovaj listi i dodaje da "postoje indicije da je jesenas Jović imao samo deo garantovane minutaže koja stoji u dogovoru" ove tri strane.

Zbog toga, navodi autor teksta, nedavno je u Ljutice Bogdana stigao dopis iz Limasola, u kojem se traži da Crvena zvezda iznese dalje planove vezane za mladog golgetera, koji je često bio u trećem planu u prvom delu sezone, iza Uga Vijire i Predraga Sikimića.

Kiprani (čitaj: Zahavi) time nisu zadovoljni, pa je poslata nezvanična ponuda da se za 300.000 evra otkupi i preostalih 30 odsto Jovićevog ugovora, posle čega bi pravi vlasnici određivali gde će od nedavno punoletni centarfor igrati u 2016. godini.

Tokom prvog dela Superlige, upitan za Jovićeve minute na terenu (1.041), trener Miodrag Božović je između ostalog rekao da je "pitanje u kojoj meri je on budućnost Zvezde", očigledno aludirajući na to da je praktično igrač drugog kluba, iza kojeg se krije moćna menadžerska agencija koja je, u poslednjih nekoliko godina, na ovaj i slične načine odvela iz Srbije veliki broj uglavnom mladih fudbalera, pre napunjene 20. godine.

Na kraju, postoji mogućnost da Zvezda uspe da zadrži Jovića do kraja sezone, ali je činjenica da je pitanje dana kada će mu menadžeri pronaći novi klub.

Komentari / 0

Ostavite komentar