Радоњић о испуштеном вођству: Кокошка или јаје?!

Тренер Звезде говорио је после пораза од Цедевите и о чињеници да је његов тим други пут узастопно изгубио двоцифрену предност.

Кошарка 05.01.2016 | 19:40
Радоњић о испуштеном вођству: Кокошка или јаје?!

Поразом од Цедевите, Црвена звезда је практично завршила причу око борбе за предност домаћег терена у плеј-офу АБА лиге.

С обзиром на то да јој Загрепчани де фацто "беже" три победе, јер имају бољи међусобни скор, црвено-бели ће извесно почети борбу за пласман у финале АБА лиге мечевима у Хрватској или Црној Гори. Без обзира на то шта ће те серије уопште доносити, као и целокупно доигравање.

Тренер Звезде не види у тим гостовањима претерано отежавајућу околност.

"Не би било први пут да првак АБА лиге може да буде неко ко није дочекао плеј-оф на првој позицији. Или на трећој или четвртој. Конкретно, мислим на Партизан, да се не мисли да мислим на друге. Био је Партизан првак тако што је у задња два кола улазио у плеј-оф па освајао. И то лагано...", поручио је Дејан Радоњић.

Навијачи Звезде, годинама одвикавани од пораза свог тима у хали "Пионир" у лигашком делу, трећи пут су ове сезоне гледали како противник односи бодове (Олимпија, Игокеа и Цедевита) и одмах после изласка из дворане почели да праве калкукације борбе за пласман (распоред тренутно водећих тимова је на крају текста).

Ипак, чини се да су за црвено-беле ствари у тој борби сада прилично јасне.

Одмах после меча, тренер црвено-белих Дејан Радоњић подсетио је и на још једну нову околност, насталу доласцима Таренса Кинзија и Василија Мицића, чији су га наступи у понедељак задовољили.

Пред њим је нови задатак - поделити улоге и расподелити минутажу екипи.

"Момци који су дошли показали су да су појачања и око тога нема дилеме. Ипак, требало је да у неким моментима одиграмо са више памети, концентрације и мудрости.Треба нам времена, стрпљења, треба нам нова подела улога и то није једноставно. Сви који раде овај посао знају колико је тешко када у седам, осам дана то морамо да радимо уз три евролигашка меча. У ситуацији када имамо по један тренинг треба све то поставити".

"Чека нас жесток ритам, тешки мечеви, биће потрошње, биће добрих и лоших утакмица. Евидентно је било да постоји моменат неуиграности, који је Цедевита искористила", рекао је Радоњић.

Времена за уигравање и склапање коцкица новог и дефинитивног Звездиног тима неће бити ни у наредним данима, јер ће црвено-бели већ у петак имати нови Топ 16 изазов.

Претходна меча против евролигаша (Ефес, па Цедевита) Радоњићеви играчи су изгубили на идентичан начин - изгубивши двоцифрено вођство у последњој четвртини и то је оно што у овом тренутку може да брине.

Радоњић је после меча са Цедевитом говорио и о томе.

"Како кажу оно, шта је старије, кокошка или јаје? Дође овај пораз, па се тај коментарише. Било је и ситуација када смо овакве утакмице решавали у своју корист. Не тако давно завршница је била феноменална, сад је била лоша. Ту смо сви ми, исти они који су и пре били на овом месту"

"Да ли је била решена утакмица? Завршница је трајала неколико минута, не само задњи напад. Да Билан није дао ту тројку... То је феноменалан шут, али не знам да ли је то била нападачка одлука. Да није дао, сигурно да бисмо на два разлике имали још два напада и одбрану за победу. Увек то може да се коментарише на овај или онај начин. Зависи ко ће, како и зашто то да коментарише. Што се тиче енергије, мислим да то није за коментар у оваквој утакмици. Дали су све од себе, погрешили смо, били су бољи, победили нас", подвукао је тренер Звезде.

"И шест секунди би било ОК"
Тренер Звезде неколико се пута освртао на последњи напад Цедевите и закаснелу реакцију Стефана Јовића, који дуго није правио фаул, иако му је тренер то тражио. "Мислим да није чуо. Дали смо пре тога тројку, подигао се амбијент, био је далеко од мене, окренут леђима... Мало смо ту закаснили. Да смо на три, четири или пет секунди раније направили фаул... Чак и шест секунди је сасвим ОК. Само смо могли и бољи напад да направимо", рекао је Радоњић.

Пред црвено-белима је од уторка нови задатак - припрема за меч против Фенербахчеа, који је у понедељак победио спектакуларном тројком Богдана Богдановића са половине терена.

Што се тиче АБА лиге, овако изгледа распоред тренутно водећих екипа до краја лигашког дела:

МЕГА ЛЕКС (12-6)

Игокеа
Тајфун
Сутјеска
Цедевита
Цибона
Олимпија
Крка
Металац

ЗВЕЗДА (13-5):

Олимпија
Металац
Партизан
МЗТ
Игокеа
Сутјеска
Цибона
Крка

ЦЕДЕВИТА (15-3):

Будућност
Задар
Тајфун
Мега Лекс
Олимпија
Металац
Партизан
МЗТ

БУДУЋНОСТ (16-2):

Цедевита
Олимпија
Металац
Партизан
МЗТ
Игокеа
Сутјеска
Цибона

Коментари / 0

Оставите коментар