Radonjić o ispuštenom vođstvu: Kokoška ili jaje?!

Trener Zvezde govorio je posle poraza od Cedevite i o činjenici da je njegov tim drugi put uzastopno izgubio dvocifrenu prednost.

Košarka 05.01.2016 | 19:40
Radonjić o ispuštenom vođstvu: Kokoška ili jaje?!

Porazom od Cedevite, Crvena zvezda je praktično završila priču oko borbe za prednost domaćeg terena u plej-ofu ABA lige.

S obzirom na to da joj Zagrepčani de facto "beže" tri pobede, jer imaju bolji međusobni skor, crveno-beli će izvesno početi borbu za plasman u finale ABA lige mečevima u Hrvatskoj ili Crnoj Gori. Bez obzira na to šta će te serije uopšte donositi, kao i celokupno doigravanje.

Trener Zvezde ne vidi u tim gostovanjima preterano otežavajuću okolnost.

"Ne bi bilo prvi put da prvak ABA lige može da bude neko ko nije dočekao plej-of na prvoj poziciji. Ili na trećoj ili četvrtoj. Konkretno, mislim na Partizan, da se ne misli da mislim na druge. Bio je Partizan prvak tako što je u zadnja dva kola ulazio u plej-of pa osvajao. I to lagano...", poručio je Dejan Radonjić.

Navijači Zvezde, godinama odvikavani od poraza svog tima u hali "Pionir" u ligaškom delu, treći put su ove sezone gledali kako protivnik odnosi bodove (Olimpija, Igokea i Cedevita) i odmah posle izlaska iz dvorane počeli da prave kalkukacije borbe za plasman (raspored trenutno vodećih timova je na kraju teksta).

Ipak, čini se da su za crveno-bele stvari u toj borbi sada prilično jasne.

Odmah posle meča, trener crveno-belih Dejan Radonjić podsetio je i na još jednu novu okolnost, nastalu dolascima Tarensa Kinzija i Vasilija Micića, čiji su ga nastupi u ponedeljak zadovoljili.

Pred njim je novi zadatak - podeliti uloge i raspodeliti minutažu ekipi.

"Momci koji su došli pokazali su da su pojačanja i oko toga nema dileme. Ipak, trebalo je da u nekim momentima odigramo sa više pameti, koncentracije i mudrosti.Treba nam vremena, strpljenja, treba nam nova podela uloga i to nije jednostavno. Svi koji rade ovaj posao znaju koliko je teško kada u sedam, osam dana to moramo da radimo uz tri evroligaška meča. U situaciji kada imamo po jedan trening treba sve to postaviti".

"Čeka nas žestok ritam, teški mečevi, biće potrošnje, biće dobrih i loših utakmica. Evidentno je bilo da postoji momenat neuigranosti, koji je Cedevita iskoristila", rekao je Radonjić.

Vremena za uigravanje i sklapanje kockica novog i definitivnog Zvezdinog tima neće biti ni u narednim danima, jer će crveno-beli već u petak imati novi Top 16 izazov.

Prethodna meča protiv evroligaša (Efes, pa Cedevita) Radonjićevi igrači su izgubili na identičan način - izgubivši dvocifreno vođstvo u poslednjoj četvrtini i to je ono što u ovom trenutku može da brine.

Radonjić je posle meča sa Cedevitom govorio i o tome.

"Kako kažu ono, šta je starije, kokoška ili jaje? Dođe ovaj poraz, pa se taj komentariše. Bilo je i situacija kada smo ovakve utakmice rešavali u svoju korist. Ne tako davno završnica je bila fenomenalna, sad je bila loša. Tu smo svi mi, isti oni koji su i pre bili na ovom mestu"

"Da li je bila rešena utakmica? Završnica je trajala nekoliko minuta, ne samo zadnji napad. Da Bilan nije dao tu trojku... To je fenomenalan šut, ali ne znam da li je to bila napadačka odluka. Da nije dao, sigurno da bismo na dva razlike imali još dva napada i odbranu za pobedu. Uvek to može da se komentariše na ovaj ili onaj način. Zavisi ko će, kako i zašto to da komentariše. Što se tiče energije, mislim da to nije za komentar u ovakvoj utakmici. Dali su sve od sebe, pogrešili smo, bili su bolji, pobedili nas", podvukao je trener Zvezde.

"I šest sekundi bi bilo OK"
Trener Zvezde nekoliko se puta osvrtao na poslednji napad Cedevite i zakasnelu reakciju Stefana Jovića, koji dugo nije pravio faul, iako mu je trener to tražio. "Mislim da nije čuo. Dali smo pre toga trojku, podigao se ambijent, bio je daleko od mene, okrenut leđima... Malo smo tu zakasnili. Da smo na tri, četiri ili pet sekundi ranije napravili faul... Čak i šest sekundi je sasvim OK. Samo smo mogli i bolji napad da napravimo", rekao je Radonjić.

Pred crveno-belima je od utorka novi zadatak - priprema za meč protiv Fenerbahčea, koji je u ponedeljak pobedio spektakularnom trojkom Bogdana Bogdanovića sa polovine terena.

Što se tiče ABA lige, ovako izgleda raspored trenutno vodećih ekipa do kraja ligaškog dela:

MEGA LEKS (12-6)

Igokea
Tajfun
Sutjeska
Cedevita
Cibona
Olimpija
Krka
Metalac

ZVEZDA (13-5):

Olimpija
Metalac
Partizan
MZT
Igokea
Sutjeska
Cibona
Krka

CEDEVITA (15-3):

Budućnost
Zadar
Tajfun
Mega Leks
Olimpija
Metalac
Partizan
MZT

BUDUĆNOST (16-2):

Cedevita
Olimpija
Metalac
Partizan
MZT
Igokea
Sutjeska
Cibona

Komentari / 0

Ostavite komentar