Божић пред смјеном, Џикић преузима Партизан?!

После четвртог узастопног пораза у АБА лиги највероватније ће доћи до смене на клупи црно-белих.

Кошарка 05.01.2016 | 19:00
Божић пред смјеном, Џикић преузима Партизан?!

Ако су после пораза од Игокее постојале неке дилеме, на гостовању у Никшићу је то било јасно "као дан": Партизан (скор 6-12) је под вођством Петра Божића доживео играчку и резултатску капитулацију.

А, када се капитулација догоди усред битке - у овом случају, на осам кола пре краја такмичења - онда нема пуно простора за паметовање. Тражи се нови "војсковођа", неко ко ће трупама вратити изгубљени морал и поставити ствари на своје место.

Иако је председник Никола Пековић недавно послао Божићу писмену подршку, после изгубљеног меча против Игокее, МОНДО незванично сазнаје да је клупско руководство после новог неуспеха и пада на деобу последњег места на табели, спремно да направи промену и за новог шефа стручног штаба именује Александра Џикића!

Џикић (44) је у Партизану од 1999. до 2005. био помоћник неколицини тренера, најдуже Душку Вујошевићу, да би у наредне две сезоне радио у НБА лиги и то са Двејном Кејсијем у Минесота Тимбервулвсима.

Први самостални посао добио је у Олимпији, у два наврата водио је Крку (освојио три титуле првака Словеније и ФИБА Еврочеленџ куп), а мање успеха имао је у Лијетувос Ритасу и као селектор Македоније.

Божић (37) је у септембру, преузимањем потпуно новог и некомплетног тима, преузео велики ризик, посебно као тренер дебитант.

Мора се признати да из утакмице у утакмицу, углавном, није имао ни среће.

Бројни порази у мечевима "на једну лопту" полако су крунили веру играча у заједнички рад, а прокоцканих "плус 18" у утакмици против Меге и потом пораз у неизвесној завршници у Скопљу пре десетак дана, као да су уништили последње остатке самопоуздања и угасили жељу за борбом.

Некадашњи трофејни капитен Партизана поручио је из Никшића да "неће бити одустајања" и да клуб мора да се извуче из тешке ситуације, али мањак енергије и ентузијазма који је у понедељак увече испољила већина играча, оставља сумњу да је препород могућ без уношења "свеже крви".

За очекивати је и да управа Партизана до 10. јануара и истека рока за лиценцирање нових играча за АБА лигу покуша додатно да раздрма екипу, довођењем бар једног појачања. Јер, искуство је показало да играти на "карту" постојећег састава није баш мудар потез... Чак ни са новим тренером, ма како се он звао и ма колико знао.

Коментари / 0

Оставите коментар