Božić pred smjenom, Džikić preuzima Partizan?!

Posle četvrtog uzastopnog poraza u ABA ligi najverovatnije će doći do smene na klupi crno-belih.

Košarka 05.01.2016 | 19:00
Božić pred smjenom, Džikić preuzima Partizan?!

Ako su posle poraza od Igokee postojale neke dileme, na gostovanju u Nikšiću je to bilo jasno "kao dan": Partizan (skor 6-12) je pod vođstvom Petra Božića doživeo igračku i rezultatsku kapitulaciju.

A, kada se kapitulacija dogodi usred bitke - u ovom slučaju, na osam kola pre kraja takmičenja - onda nema puno prostora za pametovanje. Traži se novi "vojskovođa", neko ko će trupama vratiti izgubljeni moral i postaviti stvari na svoje mesto.

Iako je predsednik Nikola Peković nedavno poslao Božiću pismenu podršku, posle izgubljenog meča protiv Igokee, MONDO nezvanično saznaje da je klupsko rukovodstvo posle novog neuspeha i pada na deobu poslednjeg mesta na tabeli, spremno da napravi promenu i za novog šefa stručnog štaba imenuje Aleksandra Džikića!

Džikić (44) je u Partizanu od 1999. do 2005. bio pomoćnik nekolicini trenera, najduže Dušku Vujoševiću, da bi u naredne dve sezone radio u NBA ligi i to sa Dvejnom Kejsijem u Minesota Timbervulvsima.

Prvi samostalni posao dobio je u Olimpiji, u dva navrata vodio je Krku (osvojio tri titule prvaka Slovenije i FIBA Evročelendž kup), a manje uspeha imao je u Lijetuvos Ritasu i kao selektor Makedonije.

Božić (37) je u septembru, preuzimanjem potpuno novog i nekompletnog tima, preuzeo veliki rizik, posebno kao trener debitant.

Mora se priznati da iz utakmice u utakmicu, uglavnom, nije imao ni sreće.

Brojni porazi u mečevima "na jednu loptu" polako su krunili veru igrača u zajednički rad, a prokockanih "plus 18" u utakmici protiv Mege i potom poraz u neizvesnoj završnici u Skoplju pre desetak dana, kao da su uništili poslednje ostatke samopouzdanja i ugasili želju za borbom.

Nekadašnji trofejni kapiten Partizana poručio je iz Nikšića da "neće biti odustajanja" i da klub mora da se izvuče iz teške situacije, ali manjak energije i entuzijazma koji je u ponedeljak uveče ispoljila većina igrača, ostavlja sumnju da je preporod moguć bez unošenja "sveže krvi".

Za očekivati je i da uprava Partizana do 10. januara i isteka roka za licenciranje novih igrača za ABA ligu pokuša dodatno da razdrma ekipu, dovođenjem bar jednog pojačanja. Jer, iskustvo je pokazalo da igrati na "kartu" postojećeg sastava nije baš mudar potez... Čak ni sa novim trenerom, ma kako se on zvao i ma koliko znao.

Komentari / 0

Ostavite komentar